Senatorul PNL Daniel Cadariu, replică acidă pentru Rădulescu: Cât poți să fii de ipocrit și să continui să minți și după ce dezastrul guvernării PSD a fost făcut public?


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat, marți, că deputatul PSD Alexandru Rădulescu a încercat să critice guvernarea PNL la nici o lună după ce Ludovic Orban a preluat mandatul de prim ministru, dar că de fapt el nu face decât să confirme că rezultatele a trei ani de guvernare PSD au dus țara într-o fundătură.

„Cât poți să fii de ipocrit și să continui să minți și după ce dezastrul guvernării PSD a fost făcut public? Cred că cei de la PSD se sperie de adevăratele cifre ale guvernării dezastruoase pe care au avut-o, iar deputatul Alexandru Rădulescu, care pare că s-a trezit după trei ani, vede abia acum unde ne-a dus guvernarea de habarniști din PSD și încearcă să arate cu degetul spre cei care s-au înhămat să repună economia pe făgașul normal”, a declarat senatorul Cadariu.

El a spus că „ipocritul de serviciu” al PSD Suceava a dormit în ultimii trei ani când multe din investițiile pentru dezvoltare care trebuiau să se facă în țară și în județ au fost blocate și guvernul PSD s-a împrumutat în neștire pentru cheltuieli aiuritoare fără să se gândească o secundă că pun țara „pe chituci”.

„Unul dintre mult prea-adormiții parlamentari PSD de Suceava, întru liniștea lor și nemulțumirea sucevenilor, a început să dea frâu liber ipocriziei și minciunii. Noi am înțeles jocul pe care îl făcea PSD de promisiuni neacoperitoare și ne-am asumat să preluam guvernarea într-un moment critic și cred că dacă cei din PSD mai rămâneau doar câteva luni la guvernare era nevoie de eforturi uriașe pentru îndreptarea situației”, a spus Cadariu. 

Senatorul PNL a apreciat că „mincinoșii cronici din PSD nu se dezmint niciodată” și a explicat că Guvernul PSD nu a achitat cinci miliarde de lei pentru proiectele finanțate prin PNDL, iar românii, primarii și europenii au fost mințiți că deficitul este sub 3 la sută.

În același timp, Cadariu a spus că Guvernul PSD nu a rambursat cinci miliarde de lei din TVA către agenții economici care sunt amenințați cu falimentul și asta tot pentru a minți că deficitul e sub 3 la sută.

Pentru a minți că deficitul e sub 3 la sută, Guvernul PSD nu a achitat 1,2 miliarde de lei pentru concedii medicale, iar românii și agenții economici au fost înșelați pentru aceeași imensă minciună că deficitul este sub 3 la sută.

„Gurul financiar al deputatului PSD ipocrit de Suceava și mă refer la fostul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, cunoscut ca risipitorul și miștocarul, a recunoscut că a lăsat visteria României goală înainte de investirea Guvernului Orban”, a spus Cadariu.

 El îi cere deputatului PSD Alexandru Rădulescu să spună, dacă tot „s-a trezit din somnul și ceața” ce l-a cuprins în ultimii trei ani unde au ascuns cei din PSD  Spitalul Regional de la Iași,  unde a îngropat Autostrada Unirii Iași- Târgu Mures, dar și în ce loc au dosit Drumul Rapid Siret-Bucuresti, sau unde au rătăcit parlamentarii PSD de Suceava Autostrada Nordului.

„Unde sunt banii furați pensionarilor în primele șase luni din 2018 și în primele 8 luni din 2019 – prin amânarea indexării conform legii, cu rata inflației la care se adaugă jumătate din creșterea salariului mediu pe economie? Ce  făcut PSD cu banii celor 7 milioane de beneficiari ai Pilonului II de pensii  unde în loc de contribuția de 6,1% s-au virat doar 3,75%, ceea ce înseamnă, la un salariu mediu brut de 4.500 de lei că fiecărui beneficiar i-au fost luați câte 1100 de lei în 2018 respectiv în 2019?”, a întrebat Cadariu?

Senatorul PNL de Suceava l-a mai întrebat de deputatul social-democrat unde s-a aflat atunci când nu s-a preocupat de rezolvarea problemei proiectului Utilități și Mediu care a dus aproape de faliment zeci de localități sucevene, dar în ce mod a reușit organizația PSD Suceava să convingă decidenții din Guvernul PSD să finalizeze magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei, sau cum au votat cei din PSD proiectul PNL privind reducerea TVA la lemn de foc.

„Cred că putem vorbi de o singură realizare a liderului PSD Suceava făcută împreună cu Guvernul PSD: blocarea unei Hotărâri de Guvern de schimbare a subprefectului. De fapt, atât știu să facă: să blocheze”, a conchis Daniel Cadariu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de