Proiectil din Al Doilea Război Mondial pe un câmp din Milişăuţi


Intră acum și în grupul de

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, condusă de lt.col. Anton Cristinel, a intervenit sâmbătă, la ora 16:40 cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, în localitatea Milişăuţi, de pe un teren agricol.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, în urma unor lucrări agricole localnicii au descoperit un proiectil. Aceştia au anunţat lucrătorii postului local de poliţie care au asigura zona respectivă până la sosirea profesioniştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Pirotehniştii au desfăşurat operaţiunile specifice în astfel de cazuri luând măsuri de evacuare a populaţiei din zonă.

În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat un proiectil exploziv calibrul 76 mm, provenind din Al Doilea Război Mondial.
Pirotehniştii au făcut un instructaj cu cetăţenii pentru ca, în eventualitatea executării altor lucrări să sesizeze lucrătorii postului local de Poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin numărul unic de urgenţă 112, în vederea acordării de asistenţă tehnică de specialitate.

Muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă şi depozitată provizoriu până la distrugerea controlată, într-un poligon autorizat.


Intră acum și în grupul de