Secretarul de stat Cristian Irimie salută reunirea medicilor de familie într-o asociație patronală


Intră acum și în grupul de

Medicii de familie s-au constituit într-un patronat, secretarul de stat, suceveanul Cristian Irimie reprezentând Ministerul Sănătății la deschiderea lucrărilor ce au avut loc, în acest week-end la Tg. Jiu. Cristian Irimie a declarat că ” ministerul aşteaptă de mult timp ca medicii să se organizeze într-o astfel de structură asociativă.” Invitatul de onoare al întâlnirii a fost ex- ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu.

Discuţiile de la Târgu Jiu, la care au participat circa 200 de medici de familie din întreaga ţară, au pus bazele primei asociaţii patronale a acestora, fostul ministru Nicolaescu precizând că el a fost cel care în vremea mandatului său i-a îndemnat pe medici să se organizeze într-o asociaţie care să le respecte şi promoveze drepturile.

În sala de şedinţe, Eugen Nicolăescu a fost declarat ”prieten” al medicilor de familie, el fiind aplaudat de participanţii la discuţii pentru felul în care, în timpul mandatului, s-a implicat în rezolvarea problemelor acestei categorii socio-profesionale. Fostul ministru a acuzat actuala conducere a ministrului de ”lipsă de interes” în rezolvarea problemelor din medicina primară, acesta menţionând că inclusiv sumele mici cu care sunt remuneraţi medicii duc la încurajarea corupţiei în acest sistem.

”Între 2005 şi 2008 eu am dublat lefurile medicilor şi, după datele unora, nu ale mele, fenomenul infracţional în rândul medicilor a scăzut cu 20%. După 1 ianuarie 2009, salariile au scăzut şi cred că fenomenul şpăgilor va creşte din nou, dacă guvernanţii nu vor majora salariile medicilor şi asistenţilor”, a spus Nicolăescu.
Actualul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac, precum şi şeful Casei Naţionale de Sănătate, Irinel Popescu, au fost criticaţi de către medici pentru faptul că nu au venit la Târgu Jiu.

Preşedinte al Asociaţiei Patronatului medicilor de familie din România a fost ales dr. Doina Mihăilă. Asociaţia va fi membră a Uniunii Generale a Industriaşilor din România UGIR 1903, al cărui preşedinte, Cezar Corici, a fost prezent la Târgu Jiu, prilej cu care a declarat că uniunea se va implica în rezolvarea problemelor medicilor de familie.
Cezar Corici este membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Sănătate şi a menţionat că acolo va avea ocazia să se întâlnească faţă în faţă atât cu ministrul sănătăţii, Ion Bazac, precum şi cu şeful Casei, Irinel Popescu, pentru a le prezenta problemele medicilor de familie.


Intră acum și în grupul de