Dosare penale pentru că au condus sub influența băuturilor alcoolice


Intră acum și în grupul de

O patrulă auto de poliție a observat sâmbătă, la ora 04:50 un autoturism înmatriculat în judeţul Botoşani care a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a virat pe strada Nicolae Bălcescu, din Suceava. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii au oprit autoturismul și au constatat că la volan se afla B. Lucian de 24 ani, din oraşul Bucecea, judeţul Botoşani, care se afla vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice.

În prezenţa a doi martori asistenţi i s-a solicitat conducătorului auto să sufle în aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei, acesta refuzând. A fost condus la Spitalul Judeţean Suceava pentru recoltarea de probe biologice, însă şi de această dată a refuzat.

Botoșăneanului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”.

De asemenea, un alt șofer aflat sub influența băuturii a dat de bucluc. Potrivit IPJ Suceava, vineri, la orele 22.20, pe strada Unirii, din interiorul municipiului Vatra Dornei, O. Valentin, de 44 ani, localnic, în timp conducea un autoturism, ajuns în dreptul unui imobil, pe fondul consumului de alcool, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu autospecializata condusă regulamentar de M. Gheorghe, de 38 ani, din localitate.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto O. Valentin.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui O. Valentin şi negativ pentru M. Gheorghe, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de