Lucrările de modernizare a infrastructurii stradale din municipiul Suceava din acest an s-au încheiat cu finalizarea proiectului din cartierul Zamca. Viceprimarul Lucian Harșovschi: Vom relua din primăvară lucrările în toate cartierele


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat că lucrările de modernizare a infrastructurii stradale din municipiu s-au încheiat în acest an cu proiectul din cartierul Zamca.

„S-au făcut lucrări de reamenajare și modernizare a străzilor Grigore Ureche, Dimitrie Cantemir și Ion Neculce din cartierul Zamca.  De asemenea, au fost reabilitate locurile de parcare din această zonă, inclusiv parcarea din zona blocului “Bebelușul””, a spus Lucian Harșovschi.

El a menționat că aceste lucrări au constat în turnarea de 3.169 mp de asfalt, 691 de mp de pavaj și s-au delimitat 204 locuri de parcare.

„Lucrările de modernizare nu se opresc aici, ele vor reîncepe din primăvară, când vremea va fi prielnică, în toate cartierele din oraș”, a spus viceprimarul.

Lucian Harșovschi a declarat că și pe perioada rece vor continua lucrări de reparații acolo unde este necesar și și-a exprimat dezamăgirea că nu s-a putut realiza în acest an întregul program de asfaltări pe care municipalitatea și l-a propus în special din lipsa forței de muncă necesară pentru un volum mare de lucrări.

„Este un progres față de anul trecut, dar noi ne-am propus mai multe lucrări. Din primăvară, imediat ce vremea va permite, vom intra în forță cu programul de modernizare a infrastructurii stradale, de refacere a trotuarelor, dar și amenajarea parcărilor de reședință, proiect care a fost început abia din august, după ce doi ani a fost blocat de grupul PSD din Consiliul Local . Nu pot spune că e un proiect ambițios al nostru, al municipalității, ci doar intrarea în normalitate. E normal să avem străzi și trotuare moderne și e normal ca în fiecare zonă de reședință să existe locuri de parcare reabilitate”, a spus Lucian Harșovschi.

El a subliniat că Primăria Suceava a alocat fondurile pentru programul de modernizare, dar că nu a existat suficientă forță din partea firmelor care au obținut contractul pentru astfel de lucrări.

„Sper ca anul viitor să fie unul mai bun acesta în ceea ce privește modernizarea urbanistică și aici mă refer și la implementarea proiectului privind zona de agrement de pe malul râului Suceava, dar și la amenajarea Parcului Șipote cu fonduri europene”, a mai declarat Lucian Harșovschi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de