Lucrările de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei ar putea începe în toamnă


Intră acum și în grupul de

„A fost aprobat proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei”, a anunţat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că valoarea acestuia se ridică la 14 milioane de euro. Şeful executivului judeţean a precizat că urmează să fie parcurse celelalte etape, astfel încât din toamna acestui an să poată demara lucrările de reabilitare. Potrivit lui Flutur investiţia este extrem de importantă şi reprezintă kilometrul 0 în strategia de dezvoltare a turismului din judeţ.

Consiliul Judeţean Suceava a promovat prin Programul Operaţional Regional-Axa 5- Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, proiectul „Cetatea medievală a Sucevei – un monument de arhitectură al Europei creştine” care propune restaurarea şi consolidarea Cetăţii de Scaun.

Proiectul este realizat, în comun de municipiul Suceava, care este proprietarul terenurilor din zona Cetăţii de Scaun şi de Consiliul Judeţean Suceava, care este proprietarul Cetăţii de Scaun.

Cetatea de Scaun a Sucevei se află pe lista monumentelor istorice.

Primăria Suceava a obţinut de la Guvern suma de 3,28 de milioane de lei pentru a se asigura asistenţa tehnică pentru acest proiect.


Intră acum și în grupul de