Patru echipe de studenţi suceveni, participante la cea de a VI-a ediţie a Concursului studenţesc ” 25 de ore la USV”, premiate pentru soluţiile găsite şi implementate pentru realizarea de noi modele de ochelari inteligenţi pentru şoferi


Intră acum și în grupul de

Cea de a VI-a ediţie a Concursului studenţesc “ 25 de ore la USV” (25h@USV), organizată de Facultatea de Inginerie Electrică și Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, s-a desfăşurat în zilele de 5 și 6 decembrie 2019, în competiţie fiind înscrise patru  echipe, alcătuite din câte trei studenţi.

Conform unui comunicat de presă al organizatorilor acestui eveniment, studenţii au petrecut împreună 25 de ore în Atriumul Corpului E al universităţii, căutând soluţii pentru tema concursului din acest an: “Aplicaţii în interiorul autovehiculului pentru ochelari inteligenţi cu camere video încorporate”.

În comunicat se precizează că  organizatorii au asigurat tuturor echipelor dispozitivele necesare pentru implementarea aplicaţiilor.

“Tema concursului se încadrează în direcţia de investigaţie ştiinţifică abordată recent de către Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, privind o „Platformă hibridă de comunicaţii prin lumină vizibilă şi realitate augmentată pentru dezvoltarea de sisteme inteligente de asistenţă şi siguranţă activă a autovehiculelor” (21PCCDI/2018)”, se arată în documentul citat.

Organizatorii menţionează că proiectele echipelor Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au fost evaluate vineri dimineaţă de către un juriu condus de către prof. univ. dr. Dorin-Mircea Popovici, din partea Universităţii „Ovidius” din Constanţa (Laboratorul de Cercetare în Realitate Virtuală și Augmentată), din acest for făcând parte şi reprezentantul companiei Assist Software, Alexandru Nistor şi prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu, din partea USV.

“În vederea realizării temei propuse de către organizatori, echipele de studenţi au imaginat şi implementat o varietate de idei, de la aplicaţii software, folosind algoritmi sofisticaţi de detecţie automată a pietonilor şi a semnelor de circulaţie, la prototipuri electronice complexe, integrând diverşi senzori pentru realizarea de noi modele de ochelari inteligenţi pentru şoferi”, se precizează în comunicatul de presă.

Astfel, în urma jurizării, pe locul I s-a clasat echipa alcătuită din studenții Denis-Lucian Copilu, Cătălin Novac şi Robert Iacob, pe locul II echipa formată din studenţii Vlad-Aurelian Muscalu, Claudiu Filip, Florin-George Crîşmariu, pe locul III echipa din care au făcut parte studenţii Ilie Alberto Cîrdei, Daniel Polocoşer și Flavius Pintilei, iar mențiune a fost acordată echipei formate din studenţii Petru-Alexandru Ştefănucă, Andreea Popovici şi Adrian-Ovidiu Bardan.

“Prin tematica sa, concursul 25h@USV încurajează creativitatea studenţilor în procesul dezvoltării de tehnologii de vârf în domeniul interacţiunii cu sistemele informatice. Concursul duce mai departe tradiţia începută în anul 2014, aceea de a forţa limitele creativităţii tehnice studenţeşti prin propunerea de teme relevante pentru direcţiile date de tehnologiile IT de ultimă oră în industria de profil. Din partea organizatorilor, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur şi prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu consideră acest eveniment ca unul important în contextul actual al specificului competiţiilor studenţeşti naţionale şi internaţionale, atât prin tehnologia inovativă adresată în fiecare an, cât şi prin modalitatea specifică de implementare a acestuia”, se mai arată în comunicatul de presă.

Sponsorii ediţiei a VI-a a Concursului studenţesc ” 25 de ore la USV” au fost:  Assist Software, OSF Global Services şi Global Design.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de