Flutur, după discuții cu directorul CNAIR: Guvernul PSD nu a achitat 30 de milioane de lei firmei care a lucrat la șoseaua de centură a Sucevei și la DN18. S-a intenționat chiar întreruperea temporară a circulației pe șoseaua de centură


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, marți, la sediul Consiliului Județean Suceava cu noul director general al CNAIR, Sorin Scarlat despre situația șoselei de centură a Sucevei, șoseaua de centură a Rădăuțiului și despre modernizarea DN 18.

La discuții a fost invitată și firma care a executat lucrările pe șoseaua de centura a Sucevei și de pe DN 18.

„Din discuții a rezultat faptul ca există datorii față de firma constructoare în valoare de 18,6 milioane lei la centura Sucevei și de 12 milioane lei pentru lucrările executate în acest an pe DN 18, precum și faptul că recepția lucrărilor nu este semnată. Apăruse la un moment dat ideea de oprire temporară a traficului pentru executarea unor lucrări restante, montarea de console indicatoare, lucru cu care nu am fost de acord”, a spus Flutur.

El a menționat că a solicitat CNAIR și constructorului să găsească soluții fără să oprească traficul, iar în zilele următoare aceste console vor fi montate.

Președintele Flutur a spus că s-a convenit achitarea plăților restante și recepția în perioada următoare a tronsonului șoselei de centură și a lotului 4 din DN 18 Iacobeni – Cârlibaba.

De asemenea, Gheorghe Flutur a solicitat o întâlnire cu constructorul șoselei ocolitoare a Rădăuțiului pentru a discuta despre stadiul lucrărilor și problemele posibile care ar putea apărea cu deținătorii terenurilor din vecinătate.

„Salut receptivitatea domnului ministru al Transporturilor  și al directorului CNAIR care și-au arătat disponibilitatea de colaborare pentru realizarea proiectelor de infrastructură din județ”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de