Gheorghe Flutur anunță că încep procedurile pentru construcția Autostrăzii A 7 Siret-Suceava-Ploiești, investiție de 4,9 miliarde de lei: În această lună se organizează licitații pentru studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret-Suceava și Suceava-Pașcani


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, după o discuție cu noul director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, în prezența prefectului de Suceava Alexandru Moldovan, că drumul expres Siret-Suceava-Ploiești, urmează să fie realizat la profil de autostradă și va avea denumirea A 7.

„Cea mai bună veste este aceea că se va construi autostrada Siret – Suceava – Ploiești (A7) și va fi finanțată din fonduri europene”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a declarat, în urma discuțiilor,  că studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava (41 KM) și Suceava – Pașcani (60 km) vor fi scoase la licitație până la sfârșitul acestei luni. Valoarea estimativă pentru tronsonul Siret -Suceava este de 893 milioane lei, iar pentru Suceava – Pașcani de 1,3 miliarde lei.

Lungimea totală a A7 este de 430 km, iar valoarea totală a investiției este de 4,9 miliarde lei cu TVA.

Președintele Gheorghe Flutur a solicitat în ultimii ani urgentarea procedurilor pentru realizarea acestei autostrăzi arătând că traficul pe acest culoar de transport este intens și drumul național nu mai face față numărului mare de autovehicule.


Intră acum și în grupul de