Consiliul Județean Suceava va aproba modernizarea drumurilor județene Brodina-Brodina de Jos, Humoreni-Bălăceana și Argel. Costul investițiilor se ridică la 40 de milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe în ședința care se va desfășura joi documentațiile pentru modernizarea a trei tronsoane de drumuri județene, respectiv DJ 176 Brodina-Brodina de Jos, DJ 178 Humoreni-Bălăceana și DJ 176 Argel cu circa 40 de milioane de lei.

În ceea ce privește modernizarea DJ 176,  km 42+700 -48+697, Brodina -Brodina de Jos, costurile sunt estimate la 19,4 milioane de lei.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arată că drumul  propus  spre  modernizare a fost întreținut  cu  pietriș, dar din cauza ploii, zăpezii, ciclurilor repetate de îngheț-dezgheț și a lipsei fondurilor pentru întreținerea curentă este impropriu circulației rutiere în condiții de confort și siguranță.

În ceea ce privește drumul Humoreni-Bălăceana, președintele Flutur arată că obiectivul se află amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Comănești și al comunei Bălăceana și aparține domeniului public de interes județean aflat în administrarea Consiliului Judetean Suceava prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri.

Prin acest proiect se propune modernizarea infrastructurii rutiere, prin asfaltarea tronsonului de drum aflat în intravilanul și extravilanul localităților Humoreni și Bălaceana, pe o lungime totală de 3,106 km, costul estimat fiind de 17,2 milioane de lei.

„Această investiție este o necesitate, deoarece prin asfaltarea tronsonului de drum va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță, îmbunătățirea condițiilor de transport, inclusiv pentru intervenția rapidă a echipajelor de pompieri, salvare sau poliție”, precizează președintele CJ Suceava.

CJ Suceava vrea și asfaltarea tronsonului de drum din Argel între kilometrii 32 și 33, suma estimată pentru lucrare fiind de 8,7 milioane de lei.

Potrivit președintelui Gheorghe Flutur, drumul județean DJ 176, între km 32+000 -33+000 a fost întreținut cu pietriș, dar este impropriu circulației.

„Prin asfaltarea acestui tronson de drum județean se va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță, îmbunătățirea condițiilor de transport, inclusiv pentru intervenția rapidă a echipajelor de pompieri, salvare sau politie și valorificarea potențialului economic și turistic al zonei, prin asigurarea accesului locuitorilor din satele adiacente la proprietățile agricole, societățile comerciale, școli și unități de cult”, a menționat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de