Două familii din Capu Câmpului au rămas fără acoperiş deasupra capului, în urma unui incendiu


Intră acum și în grupul de

Garda de Intervenţie Gura Humorului împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului au intervenit, joi, cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăriile lui Ion C. şi Vasile C., în comuna Capu Câmpului. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 14:18 iar la sosirea gărzii de intervenţie ardeau acoperişul casei de locuit şi bucătăria de vară, construită din scândură cu învelitoare din tablă din gospodăria lui Vasile C. şi acoperişul casei lui Ion C., existând pericolul de propagare la o locuinţă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 17.00, dar a ars acoperişul casei lui Ion C. pe o suprafaţă de circa 100 mp şi, din gospodăria lui Vasile C. – acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 80 mp, bucătăria de vară, 8 mc cherestea şi 15 mc lemn de foc. Pagubele au fost estimate de 10.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric neizolat corespunzător.

Pompierii au salvat cele două case de locuit, un adăpost de animale şi o gospodărie învecinată în valoare de aproximativ 200.000 lei. S-au mai salvat 20 de păsări, 2 porci şi 4 vaci.

La acţiunile de limitare şi înlăturare a efectelor acestui incendiu a participat şi un echipaj de 5 jandarmi.


Intră acum și în grupul de