Intrarea pe strada Mărășești de pe Bulevardul 1 Mai se va face doar din strada Mihai Viteazu. Lucian Harșovschi anunță noi sensuri unice pentru fluidizarea traficului în zonă


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a luat o nouă măsură pentru fluidizarea traficului rutier în zona Areni, a anunțat, luni, viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a spus că intrarea pe strada Mărășești din Bulevardul 1 Mai se va putea face doar de pe strada Mihai Viteazu și că în acest fel se va fluidiza traficul în această zonă, fiind instituite noi sensuri unice pe căile de acces din jurul Parcului Vladimir Florea.

„Continuăm acțiunile pentru fluidizarea traficului rutier și prin noul sistem de sensuri unice din zona Parcului Policlinicii Areni cum este el cunoscut, circulația spre și dinspre  strada Mărășești și  dinspre și spre strada Mihai Viteazu va avea fluență și se vor evita blocajele. Această măsură vine în completarea celei luate de interzicere a accesului pe strada Leca Morariu din strada Universității. În următoarea perioadă polițiști locali vor fi prezenți în zonă pentru a atrage atenția șoferilor privind noile măsuri și vom suplimenta semnele de circulație care să atenționeze asupra măsurilor luate”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a precizat că noile sensuri unice fac parte din studiul de circulație prin care se introduc sensuri unice pe principalele bulevarde din oraș, studiu aprobat de Consiliul Local Suceava, dar care ar urma să fie implementat în totalitate după achiziția autobuzelor electrice.

Potrivit argumentelor pentru introducerea noului sistem de circulație, pe arterele principale ale municipiului Suceava s-a atins limita superioară a capacității de circulație, aceasta având drept consecințe îngreunarea desfășurării circulației rutiere, mergând chiar pâna la blocarea unor zone pe lungi intervale de timp în cursul zilei, creșterea pericolului de accidente, periclitarea securității circulației pietonilor, afectarea condițiilor urbanistice de mediu normale ale cetățenilor, prin creșterea zgomotului, sporirea emisiilor de gaze de eșapament. (T.B.)


Intră acum și în grupul de