Președintele Gheorghe Flutur a transmis ministrului de Finanțe solicitarea primarului din Rădăuți pentru sprijin financiar: Când a depins de noi am ajutat Rădăuțiul, cum e și contactul de 15 milioane de euro pentru apă și canal. Avem gânduri mari pentru Rădăuți anul viitor, pentru o schimbare la față


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că solicitarea de sprijin financiar pentru asigurarea diferenței de preț între cel de producție și cel de livrare a agentului termic făcută de primarul din Rădăuți Nistor Tatar a fost transmisă Guvernului pentru soluționare

„Ați început prea devreme campania electorală domnule Tătar”, a spus Flutur făcând referire la scrisoarea deschisă pe care i-a trimis-o primarul din Rădăuți.

El a spus că pentru corecta informare a populației, primarul din Rădăuți a  trimis o scrisoare prin care solicita bani de la Guvern din fondul de rezervă.

„Eu conduc Consiliul Județean Suceava și nu Guvernul României. Cu toate acestea am trimis imediat solicitarea dumneavoastră ministrului de Finanțe din Guvernul României cu rugămintea să găsească soluții și să răspundă afirmativ la solicitarea dumneavoastră”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Flutur a spus că se aștepta ca primarul din Rădăuți să îi trimită o scrisoare de mulțumire după ce a fost semnat contractul prin care municipiul Rădăuți beneficiază de investiții de 15 milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de apă și canalizare.

„Mă așteptam ca scrisoare către mine să o trimiteți săptămâna trecută când am semnat proiectul de finanțare a Rădăuțiului pentru modernizarea sistemului de apă și canal. M-am luptat, am deblocat și semnat proiectul de 234 de milioane de euro din care o parte importantă, de 15 milioane euro, are și municipiul Rădăuți”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a subliniat că atunci când a ținut de autoritatea județeană a demonstrat că a sprijinit municipiul Rădăuți cu tot ce s-a putut.

„Avem gânduri mari pentru Rădăuți anul viitor, pentru o schimbare la față a Rădăuțiului”, a spus președintele Flutur.

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a transmis o scrisoare deschisă în care își exprimă nemulțumirea că CJ Suceava nu a discutat acordarea unui sprijin municipiului Rădăuți pentru că din bugetul local nu pot fi asigurate în totalitate fondurile necesare acoperirii diferenței de preț a energiei termice produse și cea facturată populației.

El a spus că s-a  adresat în repetate rânduri președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cu solicitarea de a sprijini comunitatea, prin alocarea unei sume de bani din Fondul de rezervă bugetară, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat pentru populație, în sezonul de iarna 2019-2020.

„Domnule președinte, indignat de atitudinea dumneavoastră părtinitoare și văzând, în același timp, lipsa dvs. de înțelegere pentru rezolvarea unei probleme stringente a cetățenilor municipiului Rădăuți, vă așteptăm, la începutul campaniei electorale care va urma, să dați o explicație electoratului rădăuțean cu privire la motivele pentru care, în tot mandatul dvs., ați făcut deosebiri și nu ați acordat un tratament egal în ceea ce privește sprijinul dvs”, a transmis Nistor Tatar.


Intră acum și în grupul de