Un trăsnet a lovit două gospodării din Mironu


Intră acum și în grupul de

Două gospodării au fost lovite, marţi, în jurul prânzului, de un trăsnet care a provocat un puternic incendiu cu pagube de 1 miliard de lei vechi. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, marţi, la ora 13:24 prin serviciul 112 a fost anunțat un incendiu la două gospodării, în satul Mironu, comuna Valea Moldovei. Imediat la fața locului s-a deplasat Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Garda de intervenţie Gura Humorului, Detaşamentele de pompieri Suceava şi Fălticeni care au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.

La sosirea gărzii de intervenţie incendiul se manifesta la bucătăria de vară, şura şi garajul lui Vasile S., iar în gospodăria lui Nicolae S. ardeau şura, adăpostul de animale, bucătăria de vară şi acoperişul casei de locuit. Focul ardea violent şi exista pericolul de propagare la o gospodărie învecinată.

Lui Nicolae S. i-au ars şura pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, bucătăria de vară pe o suprafaţă de circa 35 mp, acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 100 mp şi 3 tone de plante furajere. Celui de-al doilea proprietar, Vasile S., i-au ars şura şi garajul pe o suprafaţă de circa 100 mp, bucătăria de vară pe o suprafaţă de circa 60 mp, 8 tone de plante furajere, în incendiu pierind şi un porc.
Pagubele au fost estimate la 100.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui trăsnet.
Pompierii au salvat o casă de locuit şi gospodăria învecinată, în valoare de aproximativ 300.000 lei.

Miercuri, la ora 17:15, pompierii gărzii de intervenţie Gura Humorului încă lucrau la lichidarea ultimelor focare de incendiu ce se manifestau la furaje (fân).


Intră acum și în grupul de