Pe străzile municipiului Suceava se intervine cu 21 de utilaje pentru deszăpezire. Viceprimarul Lucian Harșovschi atrage atenția că din cauza unor mașini parcate greșit în unele zone utilajele nu pot interveni


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat duminică dimineața că în municipiu se intervine cu 21 de utilaje de deszăpezire, respectiv cu 15 mașini mari și 6 mici, inclusiv pe trotuare și că se acționează și pe străzi secundare.

El a menționat că în unele zone utilajele nu pot interveni din cauza mașinilor parcate greșit.

Lucian Harșovschi a coordonat încă de sâmbătă seara activitatea de deszăpezire, când au intervenit șase mașini mari echipate cu lamă și sărăriță, iar ulterior s-au suplimentat utilajele

Viceprimarul a reamintit informațiile necesare pentru suceveni pentru perioada de iarnă.

Astfel, numerele de telefon la care se poate suna non-stop pentru a sesiza diferite probleme în traficul rutier/pietonal sunt: (0731) 996 856 – dispecerat Diasil Service și 0230/212696 – Primăria Suceava.

El a precizat că întotdeauna se va interveni mai întâi pe arterele principale și apoi pe cele secundare și adiacente.

Atunci când ninge abundent, oricât de multe utilaje ar acționa, acestea nu au eficiență maximă, a mai spus viceprimarul.

Trotuarele adiacente spațiilor comerciale trebuie deszăpezite de agenții economici, iar potrivit HCL 300/2018  amenda e cuprinsă între 200 și 2000 de lei, iar asociațiile de proprietari au obligativitatea de a curăța țurțurii de gheață de la nivelul superior al blocurilor și dacă nu se descurcă, pot apela la I.S.U Suceava, a menționat Harșovschi.

„Vom acționa cu sare cât este posibil și apoi cu nisip. Nu se va folosi pietriș, care va trebui strâns tot de noi în primăvară. De asemenea, se va acționa cu clorură de calciu și inhibitori”, a arătat viceprimarul.

El a precizat că aceste deszăpeziri se fac și în funcție de buget și că din acest motiv întotdeauna se va încerca  obținerea unui echilibru între eficiență și costurile primăriei.

Viceprimarul a mai făcut un apel sucevenilor să nu uite să echipeze mașinile corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.


Intră acum și în grupul de