Peste 550 de persoane au ajuns la UPU Suceava în ultimele trei zile. Patru dintre acestea au suferit răni după folosirea de petarde


Intră acum și în grupul de

Peste 550 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Suceava pentru îngrijiri medicale începând de marţi şi până joi la prânz, patru dintre acestea, din care doi copii, suferind leziuni uşoare în urma utilizării petardelor.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, directorul medical Mircea Macovei, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că din data de 31 decembrie şi până pe 1 ianuarie la prânz s-au prezentat la UPU Suceava 278 de persoane, din care 88 copii,  majoritatea cu afecţiuni digestive şi afecţiuni respiratorii, iar în cazul a  67 dintre pacienţi s-a recomandat  internarea în spital.

El a spus că de miercuri la prânz şi până joi la prânz alte 276 de persoane, din care 93 de copii, au primit îngrijiri medicale la UPU din cadrul SJU Suceava.

Medicul sucevean a precizat că în perioada de timp menţionată patru pacienţi, din care doi copii,  care au suferit leziuni în urma folosirii petardelor sau artificiilor au primit îngrijiri medicale la UPU Suceava, însă nu au necesitat internarea în spital.

Directorul medical al SJU Suceava a menţionat că unul din cei patru pacienţi, un tânăr în vârstă de 22 de ani, care a suferit o leziune mai serioasă la degetul unei mâini în urma folosirii unei petarde a primit îngrijiri de specialitate, dar nu a fost internat.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de