Bugetul municipiului Suceava va fi aprobat în 30 ianuarie și va fi de circa 500 de milioane de lei. Ion Lungu: Este un buget al dezvoltării. Avem de implementat 27 de proiecte de investiții mari în oraș. Vezi lista proiectelor ce vor fi realizate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că lucrează la fundamentarea bugetului municipiului Suceava pentru acest an.

„Va fi un buget mare, estimez eu la 500 de milioane de lei, mai mare cu 50 la sută față de cel de anul trecut”, a declarat Ion Lungu.

El a spus că din acestea sunt investiții de 85 de milioane de euro pe proiecte cu finanțare europeană, națională și locală.

„Va fi un buget sută la sută al dezvoltării, jumătate pentru dezvoltare, iar tot jumătate pentru funcționare”, a spus primarul.

Bugetul ar urma să fie aprobat în ședința ordinară a Consiliului Local Suceava din 30 ianuarie, după ce în 13 ianuarie vor fi discuțiile cu direcțiile din Primărie, în data de 17 ianuarie vor fi discuțiile cu reprezentanții unităților școlare, urmate de discuții cu asociațiile de proprietari în 21 ianuarie și cu reprezentanți ai societății civile în 22 ianuarie.

Prima conferința de presa din 2020 a primarului Ion Lungu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 7. Januar 2020

Prioritățile bugetului pe investiții în acest an sunt autobuzele electrice, autobaza pentru divizia electrică a TPL și stațiile de călători, Centrul multifuncțional Ițcani, grădinițele din Burdujeni, Ițcani și zona centrală, amenajarea zonei de agrement la râul Suceava, amenajarea zonei de agrement Parc Șipote, reabilitarea sediului Primăriei, reabilitarea Curții Domnești, implementarea proiectului de digitalizare a Primăriei Suceava, ruta alternativă Suceava-Botoșani, aducțiuni de gaz metan în Burdujeni-sat, modernizarea Ștrandului Ițcani, modernizarea Pieței George Enescu, parcarea supraterană, modernizarea Stadionului Areni cu instalație de nocturnă, sera floricolă, asfaltări de străzi de pământ (Lev Tolstoi, Micșunelelor, Crângului, Traian Țăranu, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Ștefan Luchian, Șt. O Iosif, Emil Cioran, Vasile Pârvan), încălzire Bazar, reabilitare termică blocuri, finalizarea Cartier Europa, finalizare montare platforme îngropate și semi-îngropate, reabilitare rețele termice prin POIM, canalizație cabluri, implementarea studiului de circulație după intrarea în funcțiune a autobuzelor electrice și Sala Polivalentă.

„Iată că avem un număr de 27 de proiecte importante de investiții. Ele se reflectă și în buget. Avem un buget al dezvoltării. Vom avea foarte mult de lucru.(…) Sper ca aceste proiecte europene să de deruleze corespunzător. Noi ne dăm silința să le putem implementa”, a declarat primarul Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de