CEC Bank susține că pensionarii suceveni și-au primit pensiile pe carduri, vineri, începând cu ora 13:19


Intră acum și în grupul de

CEC Bank a anunțat, vineri, că a făcut plata pensiilor către sucevenii care le primesc pe cardurile băncii.

Într-un comunicat de presă CEC Bank arată că a încasat pensiile aferente judeţului Suceava de la Casa Naţională de Pensii Publice prin trei OP-uri efectuate vineri, 10 ianuarie 2020, orele 10:55 (două OP-uri) şi 11:24, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora se înregistrau întârzieri la plata pensiilor în Suceava.

Banca precizează că a efectuat cu rapiditate plata pensiilor, sumele fiind deja disponibile în conturile pensionarilor începând cu ora 13:19 și susține că efectuează plăţile către pensionari în cel mai scurt timp posibil de la momentul primirii sumelor aferente.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că sunt probleme legate de plata pensiilor în județul Suceava pentru că „CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii”.

„Faci tot posibilul să fie banii trimiși cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceștia sunt în cont la Poștă/la Bănci și, când lucrurile se mișcă … CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii. CEC Suceva are de făcut documente 2 zile de când intră banii. Vrea toată țara dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul Ministru M.C Budăi/PSD că nu dorește, nu trebuie grăbit nimic. PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ține la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu țin la oameni”, scrie Violeta Alexandru.

Directorul Casei Județene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a declarat, vineri, că doar CEC Bank nu a virat banii pe cardurile pensionarilor motivând că există o anexă la contract care prevede ca operațiunea să fie făcută în data 14 a fiecărei luni

El a arătat că în anexa la contract, plata pensiilor pe card se face în data de 14 ale lunii.

„Noi am virat mai repede banii pentru plata pensiilor pentru că după sărbători tot pensionarul are nevoie de bani. Am alimentat contul de la bancă de ieri și de azi. Toate băncile plătesc, numai CEC Bank spune că respectă data de 14 pentru că așa cere conducerea centrală a CEC. Nu e numai la Suceava, ci în toată țara”, a spus Constantin Boliacu.

El a precizat că a informat conducerea de la București de această situație pentru că datoria Casei Județene de Pensii este să apere interesele pensionarilor.

Constantin Boliacu a spus că în județul Suceava sunt 12.400 de pensionari cu carduri la CEC Bank.


Intră acum și în grupul de