Discuții la Suceava privind Autostrada Siret-Suceava-București, centurile ocolitoare ce fac parte din Autostrada Nordului și modernizarea unor tronsoane de drumuri naționale. Flutur: Am avut mai multe discuții cu cei de la Compania Națională de Drumuri pentru ca anul acesta să înceapă unele investiții mari


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că a solicitat Companiei Naționale de Drumuri să trimită la Suceava specialiști pentru a discuta despre investițiile care sunt necesare în acest județ în ceea ce privește infrastructura rutieră.

„Am avut mai multe discuții cu cei de la Compania Națională de Drumuri pentru ca anul acesta să înceapă unele investiții mari”, a spus Flutur.

El a arătat că în ceea ce privește infrastructura rutieră existentă, DN 17 are nevoie de reparații capitale pe multe tronsoane unde e distrus stratul de uzură și că e nevoie de intervenții și pe DN 2 de la Grănicești până în granița cu Ucraina pentru că acest drum foarte circulat spre Ucraina arată foarte rău.

Totodată, el a spus că e nevoie de lucrări pe drumul de la Adâncata spre Dorohoi, drumul de la Câmpulung spre Vatra Moldoviței, dar și finalizarea drumului Păltinoasa-Marginea-Vicovu de Jos, sau tronsonul Gălănești-Rădăuți.

Președintele Flutur a menționat că la acestea se adaugă și amenajarea de sensuri giratorii pe drumuri naționale pentru creșterea siguranței circulației.

Zilele următoare va veni o echipă de la CNAIR cu care se va discuta „la pas” despre autostrada A 7 Siret-Suceava-Pașcani pentru că sunt fonduri pentru studii de fezabilitate și centurile ocolitoare de la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei de pe traseul Autostrăzii Nordului, a spus Flutur.

„Am rugat să vină de la CNAIR o echipă la Suceava să discutăm la fața locului aceste urgențe”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de