Elicopter SMURD pentru zona de munte a județului Suceava, extinderea distribuției de gaz natural în localități, îndiguiri sau modernizarea Vămii Siret-propuneri făcute de președintele Gheorghe Flutur către Guvern


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în conferință de presă, că a făcut mai multe solicitări unor structuri centrale pentru a acoperi nevoi urgente ale județului Suceava.

El a spus că a cerut, vineri, ministrului de Interne, Marcel Vela, vineri, dotarea cu un elicopter SMURD care să acopere zona de munte a județului Suceava.

„De mult s-a promis. Știu că sunt în achiziție șase elicoptere și am cerut ca zona noastră, zona de munte, să fie arondată unui elicopter SMURD”, a declarat Flutur.

El a spus că baza elicopterului va fi stabilită de autoritățile naționale pentru că zona de munte nu include doar partea din județul Suceava.

Totodată, președintele Flutur a spus că a făcut demersuri pentru ca în Vama Siret să fie implementat un proiect cu finanțare europeană de modernizare, fiind necesară o cofinanțare din partea Ministerului de Finanțe.

„După cutuma unora ar însemna să întrebe ce îl interesează pe Flutur treaba asta? Ne interesează pe toți, ca suceveni, poarta de intrare din Ucraina în România”, a spus președintele Flutur.

El a mai declarat că a vorbit și cu ministrul Dezvoltării pentru un proiect de introducere de gaz metan în localități.

„E o strategie în curs de elaborare. Susțin localitățile care au în apropiere magistrale de gaz natural sau pentru care nu ar fi costuri mari de aducere aducere a gazului natural, în special zonele deficitare în păduri pentru a scădea presiunea asupra pădurii”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că a cerut prezența la Suceava a reprezentanților Apelor Române pentru că județul Suceava a fost vitregit patru ani la rând și nu s-a investit aproape nimic în îndiguiri.

„Avem pe POIM 50 de milioane de euro pe traseul Frătăuții Noi-Suceava pe tot parcursul, inclusiv municipiul Suceava, cu regularizări”, a spus Flutur.

În ceea ce privește proiectul județean de apă și canal gestionat de ACET de aproape un sfert de miliard de euro acum se fac licitațiile pentru desemnarea consultantului urmând ca în toamnă să fie desemnați executanții proiectului și a arătat că fi 25 de șantiere în cadrul proiectului.


Intră acum și în grupul de