Gheorghe Flutur anunță că investitori germani au ales Parcul Industrial Bucovina de lângă aeroport. Pentru acoperirea necesarului de angajați se va putea încuraja aducerea de forță de muncă din Ucraina sau Republica Moldova. Peste un milion de ucraineni lucrează în Polonia


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în conferință de presă că Parcul Industrial Bucovina 1 este în procedură de aprobare a titlului de parc industrial, documentația fiind finalizată.

„Avem deja investitori germani în parc. Solicită, măsoară și fac documentații și sunt interesați. Au spus că au ales Suceava să lucreze în Parcul Industrial de la Suceava”, a spus Flutur.

El a evitat să ofere mai multe detalii despre investitorii germani care vin în Parcul Industrial Bucovina 1, menționând că aceștia lucrează cu departamenle din CJ Suceava și au cerut foarte multe date și lămuriri.

Întrebat dacă investitorii așteaptă totuși să fie construită și autostradă la Suceava, Flutur a spus că investitorii știu ce au de făcut și că pot să înceapă investiția înainte de a fi realizată și infrastructura rutieră rapidă.

„Eu cred că trebuie să dezvoltăm relația cu Ucraina ca să-și ia mai ușor forță de muncă investitorii. Așa cum de la noi pleacă în afară, trebuie să găsim soluții”, a spus Flutur.

El a arătat că din Cernăuți sunt zeci de autocare zilnic care merg spre Polonia.

„Peste un milion de ucraineni lucrează în Polonia. Putem să încurajăm să aducem forță de muncă și din Ucraina și din Republica Moldova și asta să se întâmple acum, chiar și la construcția viitoarei autostrăzi”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de