Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu susține plata online a taxelor locale, dar recomandă sucevenilor...

Primarul Ion Lungu susține plata online a taxelor locale, dar recomandă sucevenilor să-și reglementeze la Primărie situația bunurilor impozabile: Sunt conștient și mă jenează aceste cozi din Primărie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale este mai bun față de anul trecut, în prima săptămână fiind încasați 1,8 milioane de lei, cu 24,34 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Lungu a spus că 75 la sută din suma încasată a fost în numerar, la ghișeele primăriei, iar restul a fost prin card bancar sau online.



Primarul a arătat că este bine că foarte mulți suceveni vin la Primărie și le recomandă să vină pentru a-și clarifica situația.

El a spus că municipalitatea gestionează circa 100.000 de ROL-uri și că pentru a nu exista probleme e bine ca situațiile să fie clarificate dacă au intervenit modificări în ceea ce privește bunurile impozabile deținute.

Lungu a exemplificat cu situațiile în care unii suceveni spun că nu mai folosesc autoturismul sau că  l-au casat prin Programul Rabla, dar că li se percep în continuare taxe, pentru că aceștia nu și le-au radiat din circulație și nu au informat autoritatea locală.

El a arătat că trebuie actualizate și situațiile privind imobilele rezidențiale sau nerezidențiale.

Totodată, Ion Lungu a spus că municipalitatea va realiza o sincronizare de soft între sediul principal și sediul din Burdujeni și cel care va fi funcțional în Ițcani.

El a arătat că este pentru simplificarea procedurilor și trecerea în on line a cât mai multor operațiuni, dar că încă legislația din țară este de așa natură încât nu sunt valabile confirmarile electronice de plată.

„Sunt conștient și mă jenez de aceste cozi”, a spus Lungu care a arătat că unele primării au externalizat activitatea de încasare a taxelor și impozitelor, dar că aceasta presupune costuri suplimentare.

Primarul a spus că proiectul de digitalizare început de municipalitate va duce la simplificarea procedurilor și la reducerea birocrației în Primăria Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version