Ceață densă cu vizibilitate sub 50 de metri și risc de apariție a poleiului pe mai multe drumuri din județul Suceava. Echipaje ale poliției patrulează pentru monitorizarea condițiilor de trafic si prevenirea accidentelor rutiere


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a informat, joi seara, că în județ se circulă în condiții de ceață densă, vizibilitatea fiind redusă, sub 50 metri, pe DN 2, în zona Fălticeni, dar și pe alte tronsoane de drumuri județene si comunale.

De asemenea, fenomenul de ceața poate fi asociat si cu apariția poleiului, fapt ce poate spori riscul de implicare în evenimente rutiere.

ANM a prelungit codul galben de ceață pentru județul Suceava până vineri dimineața.

„Având în vedere riscul rutier sporit în asemenea condiții, în vederea prevenirii unor evenimente rutiere nedorite, mai multe echipaje ale poliției rutiere si echipaje de ordine publică  patrulează pentru monitorizarea conditiilor de trafic si prevenirea accidentelor rutiere”, anunță Poliția Județeană Suceava.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, Poliția Suceava face câteva recomandări conducătorilor auto, privind circulaţia în condiţii de ceaţă:

– Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

– Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;

– Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

-Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.


Intră acum și în grupul de