Blue Air inaugurează, miercuri, primele zboruri internaţionale de pe aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Prima cursă directă Suceava-Viena operată de compania de low-cost Blue Air va fi inaugurată miercuri, urmând ca joi să aibă loc primul zbor direct de pe aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava spre Veneţia. Potrivit directorului de PR al companiei, Florentina Ivan, ambele curse vor avea o frecvenţă de trei ori pe săptămână, în timp ce cursa internă Suceava-Cluj Napoca va avea o frecvenţă de şase ori pe săptămână, toate zborurile fiind în regim tur-retur. Ea a arătat că este pentru prima dată când compania include trei destinaţii la deschiderea operaţiunilor pe un aeroport, adăugând că aceasta dovedeşte încrederea în potenţialul zonei.

Florentina Ivan a mai menţionat că Blue Air a mai achiziţionat un avion Boeing 737, seria 500 care se adaugă celorlalte opt şi că această companie estimează că în 2009 va avea o cifră de afaceri de 170 de milioane de euro faţă de 120 de milioane de euro.

Totodată, se estimează că Blue Air va înregistra în acest an 1,7 milioane de pasageri, faţă de 1,1 milioane în 2008, iar gradul de încărcare al aeronavelor va scădea cu 0,5 la sută, de la 83 la sută înregistrat în 2008, la 82,5 la sută.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că odată cu deschiderea operaţiunilor în zonă a companiei Blue Air, aeroportul Suceava devine cu adevărat un aeroport internaţional. El a arătat că inaugurarea curselor spre Viena şi Veneţia însemnă începutul deschiderii regiunii către Europa.


Intră acum și în grupul de