Semnal telefonic bruiat în zona unde se încropesc subiectele la titularizare


Intră acum și în grupul de

IŞJ Suceava a solicitat instalarea unor surse care să bruieze semnalul telefonic în zona în care comisia specială elaborează subiectele pentru examenul de titularizare, ce urmează să aibă loc miercuri. Preşedintele Comisiei de monitorizare a Concursului judeţean de titularizare, adjunctul IŞJ Suceava Virginel Iordache, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că un număr de 324 de supraveghetori vor fi repartizaţi în 102 săli de clase în cele 6 unităţi şcolare sucevene unde miercuri, începând cu ora 10 se susţine examenul de titularizare.

„De astăzi (n.r. marţi) de la ora 12 şi până mâine la aceeaşi oră, în zona centrului în care comisia elaborează subiectele, semnalul telefonic va fi bruiat pentru ca cei de acolo să nu poată fi contactaţi şi nici invers”, a precizat Virginel Iordache cu menţiunea că acestora li se asigură condiţii de cazare şi masă pe perioada cât sunt „izolaţi”. El a afirmat că zona este înconjurată de forţe de ordine, lucru ce se va întâmpla şi cu cele 6 unităţi şcolare unde se vor susţine examenele. De asemenea se va asigura, în ambele cazuri şi asistenţa medicală.

Virginel Iordache a ţinut să precizeze că din comisia ce elaborează subiectele pentru fiecare disciplină de specialitate la examenul de titularizare este formată numai din profesori cu gradul didactic I.

Cât privesc corectorii, după ce iniţial au fost cooptate de IŞJ Suceava 490 de cadre didactice, au fost selectate aproximativ 120.

Miercuri dimineaţă va fi extrasă varianta pentru fiecare disciplină, la fel ca şi cea de rezervă care poate fi folosită în cazul în care apar „situaţii accidentale”. La ora 9, în fiecare centru de examen, se vor găsi variantele extrase pentru ca, la ora 10 să se înceapă examenul, testare ce va dura 4 ore.

Preşedintele Comisiei de monitorizare a Concursului judeţean de titularizare a mai afirmat că profesorii care au fost daţi afară de la examenul de bacalaureat pentru că au lăsat elevii să copie au fost excluşi şi de pe listele iniţiale întocmite de IŞJ pentru acest examen. „Fără dorinţa de a jigni pe cineva, ni s-a părut normal să fie excluşi”, a spus Virginel Iordache adăugând că este vorba despre 4 persoane.

Anul acesta în judeţul Suceava sunt vacante 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.

La examenul de titularizare s-au înscris 1769 candidaţi.

Reamintim că la centrul de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” sunt arondate Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul „Mihai Eminescu , iar” la cel de la Colegiul „Al. I. Cuza” – şcolile generale nr. 10 şi 11 din Burdujeni.

Virginel Iordache consideră foarte benefică realizarea organizarea concursului la nivel local. „La finalul concursului, când se vor trimite la minister concluziile şi propunerile, vom solicita să se meargă în continuare pe această modalitate. Este normal ca angajatorul să îşi aleagă angajaţii”, a declarat adjunctul IŞJ Suceava cu menţiunea că e mai bine ca subiectele să fie realizate la nivel local, de profesorii care lucrează efectiv la catedră, cunosc realitatea din teren.

Rezultatele concursului de titularizare vor fi afişate pe 17 iulie.


Intră acum și în grupul de