Şi s-a dus dulcea minune, şi-a demisionat ministra noastră !!!


Intră acum și în grupul de

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a demisionat din funcţie. Dacă actualul Guvern ar fi desfiinţat ministerul acesta poate că România ar fi câştigat mai mult în actualul context în care lucrurile în privinţa competenţelor actualilor miniştri sunt cam în ceaţă. Sunt mai mult decât convins că Monica a ştiut foarte exact ce face şi mai ales pentru cine face ceea ce a făcut, adică şi-a bătut pur şi simplu joc de aproximativ 800.000 de euro.

Domnule, se fura în România şi până acum, dar parcă mai cu acoperire şi cu sume din astea mai mici. Cel puţin la vedere.
Dacă Monica a furat, a delapidat sau a fost pur şi simplu o „proastă” atunci când a semnat cu nişte firme fără nume contracte de sute de mii de euro, nu va mai conta peste o lună de zile.

Sunt convins că problema va fi uitată, că pe român nu-l interesează cine şi cât fură din buget, ci mai degrabă dacă are pe cine să dea vina că treaba merge prost în ţara asta. Românul nostru de rând va lua cu lejeritate aminte că o oarecare doamnă Ridzi, sau Riţi, sau cum s-o fi chemând ea a fost la cârma unui minister şi că a furat cum a ştiut ea mai bine. Sau nu a ştiut.

Parlamentarii au decis că fostul ministru a delapidat. Pentru că am văzut cum merg lucrurile în ţara asta, vă asigur că doamnei Ridzi nu i se va imputa în final nici un cent din suma cheltuită şi că, nu numai ei nu i se va imputa nici o sumă cheltuită aiurea în această perioadă de criză, ci nici unui ministru nu i se va imputa nimic. Nu contează că impozitul forfetar a fost o greşeală şi că mii de oameni sunt pe drumuri din cauza unei decizii luată la un spriţ de un fost contabil al unui fost primar de capitală.

Nu va conta nici că miniştrii noştri se lăfăie cu prime de vacanţă de sute şi de mii de euro, plătite din banii noştri. NU! Şi ştiţi de ce? Pentru că nici o lege în România nu regelementează prostia de la guvernare. Miniştrii noştri, fie ei PD-L, PNL, PSD, PRM, UDMR sau Eba-işti nu vor putea fi acuzaţi de nimic atâta timp cât nici o lege nu-i obligă să fie performanţi. Guvernul BOC poate să vândă România pe 5 euro că nici o lege din ţara asta nu le va interzice acest lucru.

La ei nu există demisie de onoare, nu există contract de management performant şi nu există nici bun simţ. S-au nimerit pe o movilă de bani şi nu ştiu exact ce să facă …cu ea şi cum s-o împartă. Şi atunci câte una bucată de exemplar de genul Monica Ridzi nu face decât să pună în valoare amatorismul majorităţii guvernanţilor noştri.

Şi o mai spun odată. Pe fruntea lor poate să apară orice combinaţie de litere, a oricărui partid, pentru că lucrurile vor fi aceleaşi. Ajung acolo prin voia sorţii şi nu pentru că sunt valoroşi. Căci dacă erau de valoare, cu siguranţă nu erau acolo, ci la nişte firme cu capital privat care îşi propun drept scop profitul şi performanţa pe mai multe planuri.

Monica Ridzi şi-a dat demisia. Să nu credeţi că va fi mai bine în România de acum încolo. Doar se va abate atenţia noastră de la faptul că am fost furaţi de 800.000 de euro. În rest, să nu uităm să trăim bine !!! Rămâne doar ţara să o mai alegem. UE are 27.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de