Poliţist cercetat penal pentru că a încercat să favorizeze un şofer prins băut la volan


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, marţi, trimiterea în judecată lui M. NICOLAE, în vârstă de 58 de ani, născut în comuna nemţeană Bozienii de Sus, domiciliat în Fălticeni, cu studii superioare, administrator la SC ALEVIA SRL Fălticeni, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte, bărbatul, în calitate de utilizator al autoturismului marca „Peugeot 407” şi cunoscând regimul juridic al acestuia, în sensul că numerele de înmatriculare B-49587/08.07 erau expirate la 07.07.2008 şi deci autoturismul era neînmatriculat în circulaţie, după ce a consumat băuturi alcoolice, la data de 12.08.2008 l-a pus în circulaţie şi l-a condus pe reţeaua stradală din Fălticeni şi pe DN 2 Fălticeni – Fîntîna Mare, producând un accident rutier, cu avarii, cercetările evidenţiind faptul că pe durata pilotării mijlocului auto învinuitul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,60 grame la mie .

La data de 12.08.2008, la orele 04,00 Poliţia Fălticeni a fost sesizată prin SNAU 112 despre faptul că pe DN 2 la KM 409 un autoturism marca „Peugeot” se află ieşit de pe partea carosabilă în şanţ şi prezintă avarii.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat că într-adevăr la locul indicat, pe DN 2, la KM 409, pe direcţia Fălticeni – Fîntîna Mare a fost găsit un autoturism marca „Peugeot 407” cu nr. de înmatriculare B – 49587/08.07 de culoare albastră, iar lângă autoturism se afla o persoană de sex masculin, identificată în persoana lui M. Nicolae.

„Organul de cercetare penală din cadrul structurii de poliţie judiciară a Poliţiei municipiului Fălticeni a încercat să-l favorizeze pe învinuitul M. Nicolae, administrând doar probele solicitate de acesta, nefiind interesat de aflarea adevărului, ignorând total, împotriva evidenţelor şi a probelor certe administrate din chiar primul moment al constatării infracţiunii, comiterea infracţiunii de punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, motiv pentru care lucrătorul de poliţie judiciară care a efectuat ancheta judiciară este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, acesta acţionând cu intenţia clară de a înlătura răspunderea penală a învinuitului”, precizează purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de