Trei turişti rătăciţi, găsiţi de jandarmii montani în primul semestru al acestui an


Intră acum și în grupul de

Posturile montane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au acţionat în primul semestru al acestui an pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în staţiunile turistice şi pe traseele de deplasare a turiştilor, desfăşurând activităţi de informare, îndrumare, prevenire a producerii accidentelor şi căutare a persoanelor rătăcite.

Şeful IJJ Suceava, general de brigadă Eugen Şalar, a declarat joi, în cadrul conferinţei de presă privind activitatea desfăşurată în prima jumătatea a anului a precizat că, cel mai recent caz la care au intervenit jandarmii montani s-a înregistrat duminică, în zona Izvorul Alb din Câmpulung Moldovenesc.

„Cinci persoane ce veneau cu maşina pe traseul Chiril- Rarău- Câmpulung Moldovenesc au derapat şi au rămas împotmoliţi pentru că nu erau echipaţi corespunzător pentru un drum de munte. Jandarmii şi salvamontiştii i-au scos. Cei de la Serviciul Salvamont au spus că vor sesiza Administraţia Drumurilor şi vor solicita sancţionarea pentru că nu au fost montate indicatoare în acea zonă şi că drumul respectiv trebuie închis”, a spus generalul Şalar.

Acesta a mai menţionat că în semestrul I al anului, în cooperare cu formaţiunile Salvamont, cu reprezentanţi ai rezervaţiilor şi ariilor naturale precum şi ai ocoalelor silvice au fost desfăşurate activităţi în sprijinul turiştilor, de prevenire şi combatere a delictelor silvice şi a celor care vizează regimul ariilor protejate, de prevenire a depozitării de deşeuri şi a campărilor ilegale.

Astfel, în timpul executării acestor misiuni au fost găsite 3 persoane rătăcite, au fost aplicate un număr de 753 sancţiuni contravenţionale în valoare de 96.630 lei şi confiscate bunuri în valoare de 2.530, au fost constatate un număr de 14 infracţiuni şi a fost prins un urmărit local.


Intră acum și în grupul de