Interes crescut al tinerilor suceveni pentru o carieră în Jandarmerie


Intră acum și în grupul de

Cele 155 de locuri ale Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni sunt râvnite de sute de tineri suceveni ce vor o carieră în Jandarmerie. „Selecţionarea şi pregătirea candidaţilor pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, demarată la 23 martie este în curs de desfăşurare, până la această dată fiind înregistrate un număr de 590 de cereri de înscriere, constatându-se o creştere semnificativă faţă de anul 2008. Dintre acestea, majoritatea, 548 vizează Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, 95 fiind formulate de către fete. În acest sens, I.J.J. Suceava se situează pe primul loc între unităţile Jandarmeriei Române în ceea ce priveşte numărul de candidaţi selecţionaţi, inspectoratul de jandarmi judeţean situat pe poziţia următoare recrutând un număr de candidaţi aproximativ de 2 ori mai mic.

În acest an, se remarcă un interes crescut al tinerilor suceveni pentru accederea în structurile Jandarmeriei Române, în contextul înfiinţării în anul trecut a Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, dar şi ca urmare a modificării vârstei maxime admise pentru candidaţi, de la 25 la 27 de ani”, a declarat joi, şeful IJJ Suceava, general de brigadă Eugen Şalar, în cadrul conferinţei de presă privind activitatea desfăşurată în prima jumătatea a anului.

Acesta a recunoscut că un alt motiv al acestui interes crescut este şi cel al instabilităţilor din societate. „După 2 ani de cursuri li se asigură un loc de muncă stabil. De asemenea în timpul şcolarizării ei beneficiază şi de o soldă lunară de 600 lei”, a completat generalul Şalar.

Şeful IJJ Suceava a mai precizat că, în cadrul evaluării psihologice, în prima etapă au fost evaluaţi un număr de 304 candidaţi, din care au fost declaraţi APT 184, iar în perioada 15 – 16 iulie 2009 sunt evaluaţi alţi 224 de candidaţi.

Perioada de înscriere se încheie pe data de 23 iulie, astfel că aceste cifre vor fi modificate.

Generalul Şalar a ţinut să precizeze că aceste date sunt doar de la Suceava, dar înscrieri pe cele 155 locuri se fac la toate inspectoratele din ţară.


Intră acum și în grupul de