Cabinetul primarului Ion Lungu numără cu 40% mai puţini consilieri


Intră acum și în grupul de

Începând cu luna aprilie, numărul consilierilor din cabinetul primarului Ion Lungu a fost redus cu 40%. „Am redus cu 40 la sută numărul consilierilor”, a declarat edilul-şef sucevean, arătând că în luna aprilie a decis să disponibilizeze doi din cei cinci consilieri şi că nu au fost angajate alte persoane pe posturile vacante.

La rândul său, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a anunţat că va renunţa la unul din cei cinci consilieri de la cabinetul său. „Consilierii sunt buni şi utili, dar mă voi încadra la cerinţa premierului”, a spus Flutur.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri seară, după şedinţa de Guvern, că membrii Cabinetului au decis o serie de măsuri, între care şi cea de reducere cu 20 la sută a personalului bugetar din cabinetele demnitarilor, începând cu 1 august. El a menţionat că în privinţa administraţiilor locale se bazează pe aplicarea “voluntară” a măsurii, întrucât un act normativ în acest sens nu poate fi emis decât la începutul sesiunii parlamentare, cele două Camere urmând a-şi începe activitatea la începutul lunii septembrie. “În privinţa administraţiei locale, vom elabora actul normativ, la începutul sesiunii parlamentare, pentru a cuantifica şi acolo scăderea numărului de personal de la cabinetul demnitarului. Contăm însă pe aplicarea voluntară şi la nivel local a acestor reduceri cu 20 la sută până la adoptarea actului normativ”, a declarat Emil Boc, după încheierea şedinţei de Guvern.


Intră acum și în grupul de