CNSCBT: 30 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în județul Suceava în perioada 20-24 ianuarie. Suceava continuă să rămână pe primul loc privind numărul de îmbolnăviri

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 20-24 ianuarie 2020 au fost raportate încă 82 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 9 judeţe, Suceava ocupând din nou primul loc în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată precizează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 30 s-au înregistrat în judeţul Suceava, 15 cazuri în judeţul Satu Mare, 14 cazuri în judeţul Neamţ,  12 în judeţul Caraş- Severin, 6 în judeţul Timiş, 2 cazuri în judeţul Buzău şi câte un caz în judeţele  Bacău, Constanţa şi Dâmboviţa.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Reamintim că în perioada 13-17 ianuarie 2020, în judeţul Suceava au fost raportate 21 cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul  este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

(L.B.)