Traficul rutier pe bulevardul Sofia Vicoveanca a scăzut cu peste 91.000 de autovehicule lunar, la circa 253.000, după darea în folosiță a șoselei de centură a Sucevei. Viceprimarul Lucian Harșovschi: O „banală ”șosea de centură a făcut ca zeci de mii de mașini să nu mai tranziteze Suceava


Intră acum și în grupul de
  • în perioada 27.08 – 27.09 (deschiderea centurii), au circulat 344.586 mașini
  • în perioada 28.09 – 27.10, un număr de 253.466
  • datele sunt generate de sistemul de management și contorizare a autovehicule implementată de câțiva ani prin sistemul de supraveghere video al municipiului.

Traficul rutier pe bulevardul Sofia Vicoveanca a scăzut cu circa un sfert după darea în folosință a șoselei de centură a Sucevei, potrivit datelor sistemului de management și contorizare a autovehiculelor prezentat de viceprimarul Lucian Harșovschi.

„O “banală” șosea de centură dată în folosință după 12 ani de la începerea lucrărilor a făcut ca zeci de mii de mașini să nu mai tranziteze municipiul Suceava”, a afirmat, duminică, viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a menționat că datele înregistrate de sistemul de management și contorizare a autovehiculelor ce tranzitează zonele de intrare/ieșire din oraș arată că, în zona bulevardului Sofia Vicoveanca, în perioada 27 august – 27 septembrie 2019 până la data de deschidere a circulației pe centura Sucevei, au fost înregistrate un număr de 344.586 mașini, iar în următoarele 30 de zile, respectiv între 28 septembrie și – 27 octombrie, au fost înregistrate un număr de 253.466 de autovehicule.

Viceprimarul a arătat că analiza statistică a fost realizată în baza datelor generate de sistemul de management și contorizare a autovehicule ce tranzitează zonele de intrare/ieșire din municipiu și nu numai, opțiune ce este implementată de câțiva ani prin sistemul de supraveghere video al municipiului.

El a precizat că acesta nu este un sistem omologat să ofere informații 100% exacte cu privire la numărul de autovehicule, dar în schimb prezintă o situație cât se poate de clară cu privire la faptul că numărul celor ce au tranzitat bulevardul Sofia Vicoveanca s-a diminuat în luna octombrie cu aproximativ 27% față de luna septembrie, anterior deschiderii șoselei de centură.


Intră acum și în grupul de