Critici dure la adresa guvernării liberale aduse de senatorul Ioan Stan în Conferința județeană PSD Suceava: Măsurile haotice luate de guvern lovesc în toate categoriile sociale și au drept scop demolarea a tot ce a făcut bun PSD


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat, sâmbătă, în cadrul conferinței județene PSD Suceava pentru desemnarea delegaților la Congresul PSD a adus critici dure guvernării liberale.

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, senatorul sucevean social-democrat a spus că angajările repetate de răspundere ale actualului guvern, fie că e vorba de buget sau de alegerea primarilor în două tururi de scrutin duc la o slăbire a democrației prin ocolirea parcursului democratic pe care trebuie să le aibă legi atât de importante.

El a arătat că, mai mult decât atât, modificarea legii electorale cu doar trei luni înainte de alegeri e o măsură împotriva tuturor recomandărilor comisiilor europene în materie, recomandări care erau prezentate ca literă de lege de PNL când era in opoziție.

„În fapt PNL a realizat, după doar trei luni, că nu a fost și nu este pregătit să guverneze țara. În cele trei luni de când sunt la guvernare, din care una a fost cea cu sărbătorile de iarnă, măsurile haotice luate de guvern care au avut drept scop demolarea a tot ce a făcut bun PSD”, a spus senatorul Ioan Stan.

El consideră că măsurile liberale lovesc fără discriminare în toate categoriile sociale, în tineri prin eliminarea programului ”Prima casa”, prin dispariția programului Start-Up, prin dispariția subvențiilor la credite sau impozitarea IT-știlor, în salariați, prin creșterea vârstei de pensionare sau tăierea unor drepturi, în pensionari prin plafonarea pensiei minime și prin zvonistica despre nemărirea pensiilor din septembrie.

„În fapt liberalii doresc alegeri anticipate cât mai repede pentru a scăpa de oprobriu populației când toate aceste măsuri vor începe să își facă efectul și vor începe să scadă abrupt în sondaje”, consideră Ioan Stan.  

În conferință luările de cuvânt a celorlați participanți, parlamentari primari sau simpli membri au evidențiat că actuala guvernare de dreapta a PNL este una toxică pentru România și sunt necesare acțiuni și măsuri democratice pentru a limita sau stopa degradarea democrației și economiei românești.

Conferința județeană a Partidului Social Democrat Suceava, desfășurată la finalul săptămânii trecute, Organizația județeană Suceava, a validat cei 42 de delegați care vor fi prezenți luna viitoare la congresul care va decide conducerea centrală a Partidului Social Democrat.


Intră acum și în grupul de