Dan Ioan Cușnir i-a cerut lui Gheorghe Flutur să analizeze de ce Vatra Dornei și Siret au activitate economică în scădere față de Fălticeni și Rădăuți care au creștere. Flutur: Municipiul Suceava începe să se miște și merge singur în picioare. Vatra Dornei și Siret au probleme din cauza zgârceniei cu care s-au alocat bani acolo


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a atras, marți,  atenția președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la dezbaterea privind alocările de fonduri către localități din fondul de rezervă a CJ Suceava că din expunerea făcută a constatat că municipiile Rădăuți și Fălticeni primesc direct din cote de TVA și impozit pe venit sume mai mari de 5,3 și respectiv 11,2 milioane de lei, în timp ce orașul Siret și municipiul Vatra Dornei primesc direct mai puține fonduri față de anul trecut, ceea ce înseamnă că în Siret și Vatra Dornei a scăzut activitatea economică.

Să intrăm în subiect și să vedem de ce a scăzut activitatea economică- dacă a scăzut-sau este mai multă activitate economică la negru. Eu aici mă gândesc să veniți dumneavoastră în sprijinul primarilor de la Siret și de la Vatra Dornei și să aveți discuții aplicate cu ei. De ce la Rădăuți și Fălticeni cresc alocările, deci cresc activitățile economice? Poate aceia sunt mai capabili să atragă investitori sau să asigure un cadru pentru activități economice și nu se întâmplă la Siret și Vatra Dornei”, a spus Dan Ioan Cușnir.

În replică, președintele Gheorghe Flutur a spus că cei doi au viziuni diferite.

„Suceava, care primește în plus 21 de milioane de lei înseamnă că începe să se miște. Să dea Dumnezeu să nu mai împărțim acolo pentru că se mișcă. Dorna nu se mișcă poate că nu are gaz metan. Vreți să vedem de ce? Dorna se mișcă mai greu poate pentru că am tremurat ca încălzirea să ajungă la Vatra Dornei. Să întrebăm agenții economici de ce nu investesc cu atât de mult curaj? Toate lucrurile astea trebuiesc gândite rațional într-o localitate unde lucrurile nu se întâmplă poate și din vina guvernanților și trebuie să le dai un balon de oxigen”, spus Flutur.

El a arătat că aceste localități trebuie ajutate pentru că nu se dezvoltă și din lipsa de investiții.

Cel mai bun exemplu e Suceava care merge singură în picioare. Bravo ei! Să meargă și mai bine să nu mai dăm noi de la Consiliul Județean. Ei au buget mai mare decât Consiliul Județean. La asta trebuie să ajungem, la o independență a primăriilor”; a spus Flutur.

El consideră că și Vatra Dornei și Siret vor ajunge la o independență, dar că până atunci trebuie să fie ajutate.

„Să-i ajutăm să treacă iarna, să treacă aceste hopuri care înseamnă handicapuri din cauza zgârceniei cu care s-au alocat bani acolo”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de