Peste 10 milioane de euro vor fi alocați în acest an în bugetul municipiului Suceava pentru infrastructura de străzi și parcări din oraș. Cea mai mare sumă, 14,7 milioane de lei este pentru ruta alternativă spre Botoșani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în 2020 bugetul local are prevăzută pentru infrastructura stradală suma totală de 48,6 milioane de lei, reprezentând peste 10 milioane de euro.

El a spus că suma de 22,5 milioane de lei este pentru reparații, iar diferența pentru investiții, iar cea mai mare sumă, de 14,7 milioane de lei, este pentru ruta alternativă spre Botoșani.

Primarul a menționat că 4 milioane de lei vor fi direcționați pentru parcarea supraetajată de lângă Primărie.

În ceea ce privește străzile, sunt alocate fonduri pentru modernizare pentru străzile Lev Tolstoi, Traian Țăranu, Crângului, Ștefan Luchian din Burdujeni-sat, Micșunelelor și Barbu Șt. Delavrancea, din Ițcani, Emil Cioran din zona Tătărași, Aleea Jupiter, 28 Noiembrie, Șt. O Iosif, Petuniilor, Ion I. Pinciu.

Primarul a spus că proiecte de reparații cu covoare asfaltice vor fi pe străzile prof. Leca Morariu, Oituz, Tudov Vladimirescu, Ștefan Dracinschi, 6 Noiembrie, Mihai Eminescu, Mărășești, Mihail Kogălniceanu, Ion Neculce, Octav Băncilă, Luceafărului, Aleea Jupiter, Lazăr Vicol, Victoriei, Stațiunii, Duzilor, Mesteacănului,  Castanelor, Calea Burdujeni 2, Prieteniei, Rândunicii, Muncii, Mitocului, Nicolae Iorga.

Ion Lungu a adăugat că la reparații prin lucrări de plombare sunt incluse un număr de 134 de străzi din oraș.

El a spus că se desfășoară procedura de licitație pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de asfaltări, subliniind că o problemă foarte delicată este cea de asigurare a forței de muncă.

Primarul a explicat că a discutat cu constructorii care recunosc că au probleme reale cu asigurarea forței de muncă.

„Sperăm să se întâmple ceva să asigure forța de muncă necesară, să respecte contractele să nu ajungem la alte discuții, cu penalități”, a avertizat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de