O casă din Gura Haitii a fost afectată de un incendiu. Proprietarul a suferit atac de panică și a fost transportat la spital

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, sâmbătă, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Gura Haitii din comuna Șaru Dornei.

La sosirea echipajelor de intervenție, flăcările se manifestau la acoperișul si etajul casei, cu pericol de propagare la întreaga clădire și la anexele gospodărești.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului (73 ani), pe care l-au transportat ulterior la spital, pentru investigații suplimentare.

Au ars acoperișul casei pe aproximativ 120 mp, tavanul etajului pe 100 mp și pereții etajului pe 30 mp. Au fost afectate mai multe bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de burlan metalic neprotejat corespunzător față de materialele combustibile, arată ISU Suceava care menționează că incendiul a fost lichidat după circa patru ore de intervenție, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele gospodărești, cu bunurile aferente