Suprasolicitarea instalaţiei electrice a provocat un incendiu la o casă din Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrăveni au intervenit marţi, la prânz cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Ion G., din comuna Dumbrăveni. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 11:34 iar, la sosirea echipajelor ardeau acoperişul casei de locuit şi interiorul bucătăriei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi alte două gospodării învecinate.

Incendiul a fost stins la ora 13.30, în limitele găsite, dar au ars până la apariţia pompierilor acoperişul casei de locuit construit pe astereală din lemn şi acoperit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, mobilier şi bunuri de uz casnic din interiorul locuinţei. Pagubele au fost estimate de proprietar la cca 10.000 lei.

Din primele cercetări a reieşit faptul că incendiul a izbucnit din cauza suprasolicitării instalaţiei electrice interioare, ca urmare a alimentării de pe acelaşi circuit a mai multor consumatori de putere mare.

Pompierii au salvat casa de locuit şi cele două gospodării învecinate, în valoare de aproximativ 150.000 lei.


Intră acum și în grupul de