Bişniţă cu caş de oaie în piaţa agroalimentară centrală din municipiu


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au realizat marţi, o descindere în forţă, împreună cu poliţişti şi jandarmi în piaţa agroalimentară centrală din Suceava, după ce au fost sesizaţi că mai mulţi intermediari vând caş de oaie, sub preţul pieţei, şi este adus în condiţii improprii. Directorul DSV Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că proprietarii de stâne autorizate au reclamat faptul că în pieţele sucevene au apărut persoane ce nu sunt producători particulari şi care vând caş la preţuri mici.

„Au apărut în pieţe bişniţari ce vând la preţuri de doping produse din colectură din judeţul nostru şi cele limitrofe. Am descins în forţă cu poliţia şi jandarmii în piaţa centrală şi acţiunea a dat roade. A fost depistat Gabriel Faliboca, din Dorohoi judeţul Botoşani, care avea brânză din colectură şi care nu este producător. Mai mult, acesta s-a folosit de asemănarea numelui său cu a unui producător, Faliboga Dumitru, şi a prezentat certificatul acestuia din urmă. Este posibil ca acesta din urmă să fie complice, pentru că altfel nu ne explicăm cum a ajuns documentul la celălalt. Producătorii cu stâne autorizate ne-au spus că ei vin degeaba în piaţă. Acesta şi alţi câţiva samsari de caş de oi îşi bat joc de ei.

Cu poliţia am reuşit să dăm peste el în piaţă. Avea 81,5 kg de caş pe sortimente diferite, se vedea că e din colectură. În maşină, în condiţii improprii se mai găseau 50 de kg. Maşina a fost sechestrată de poliţie, iar caşul l-am confiscat. Mai avea 4 kg de brânză de vaci şi 17 kg de caş în saramură de calitate îndoielnică”, a spus Petrea Dulgheru adăugând că DSP s-a adresat poliţiei pentru a face anchetă, iar certificatul de producător ce era pe numele lui Faliboga Dumitru a fost reţinut.

„Sunt pentru concurenţă între producători, nu între producători şi bişniţari” a încheiat şeful DSV Suceava.


Intră acum și în grupul de