Circulație în condiții de iarnă în zona de munte a județului Suceava unde sunt porțiuni cu zăpadă frământată de 0-1 cm. În Pasul Tihuța traficul rutier se desfășoară îngreunat.


Intră acum și în grupul de

Circulația în zona de munte a județului Suceava se desfășoară, miercuri dimineața, fără probleme deosebite.

Centrul INFOTRAFIC arată că în județul Suceava, pe DN 17, în zona localității Poiana Stampei (Pasul Tihuța), din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a carosabilului alunecos, traficul rutier se desfășoară îngreunat și că se acționează cu material antiderapant.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Gășpărel, circulația este asigurata fără evenimente rutiere.

Carosabilul este acoperit pe porțiuni cu zăpadă frământata 0-1cm pe DN 18 și în Pasul Palma, dar este umed în rest.

În continuare ninge slab în zona Vatra Dornei, a pasurilor Mestecăniș și Palma.

În ultimele ore s-a acționat pe traseele de drumuri naționale cu 23 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor și cu opt încărcătoare și s-au consumat 250 tone de sare și 30 tone de nisip.

Sursa citată menționează că nu au fost probleme deosebite în trafic.

Poliția Rutieră recomandă, având în vederea atenționările meteorologice de ninsori și viscol, pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, conducătorii auto care se deplasează în zonele vizate, să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă dacă situația o impune, să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.


Intră acum și în grupul de