Suspiciunea de coronavirus la profesoara din Suceava ce s-a întors din China nu se confirmă


Intră acum și în grupul de

Suspiciunea de coronavirus la profesoara suceveancă ce s-a întors din China nu se confirmă, după testele de laborator efectuate la Institutul „Matei Balș” care au indicat gripa de tip AH3.

Potrivit Prefecturii Suceava, care a făcut anunțul, pe toată perioada suspiciunii la sediul Instituției Prefectului a fost întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență care a monitorizat și evaluat în timp real modul de instituire și de aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii unei eventuale infecții.

Conform hotărârii CJSU toate informațiile referitoare la evoluția cazului vor fi furnizate de DSP Suceava, în calitate de “Voce Unică”, precizează purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Gășpărel.

DSP Suceava a transmis că suspiciunea cu coronavirus nu se confirmă la femeia de 33 de ani care a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Sursa citată arată că în aceste condiții, medicii ieșeni vor stabili dacă se impune externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecțiuni dacă este cazul.

De menționat este că DSP Suceava a acționat potrivit metodologiei și a identificat și persoane care au intrat în contact cu femeia, fiind 17 persoane în această situație, care au fost contactați și monitorizați până la infirmarea suspiciunii.

Totodată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, DSP Suceava a realizat și o acțiune de dezinfecție în aerogara Suceava cu sprijinul firmei care se ocupă de curățenie.

În continuare, DSP Suceava respectă procedurile și monitorizează cu un serviciu de permanență persoane care vin din China pe la puncte de trecere a frontierei, atât la Vama Siret cât și la Aeroportul Suceava.

Profesoara suceveancă de limba engleză care predă în China în vârstă de 33 de ani și care era suspectă de coronavirus a fost transferată, vineri după amiaza, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Profesoara a venit în Suceava în data de 1 februarie pe ruta Hong-Kong-Londra-Suceava, iar din data de 2 februarie a avut stări febrile, diaree și alte simptome ale gripei, dar s-a prezentat doar vineri la SJU Suceava unde a fost izolată imediat conform procedurilor standard în caz de suspiciune de infecție cu coronavirus.


Intră acum și în grupul de