Președintele PLUS Suceava, Radu Rey, consideră că este necesară fuziunea USR cu PLUS. El crede că partidul rezultat va fi al doilea pe scena politică românească după PNL


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PLUS Suceava, Radu Rey, apreciază ca necesară o fuziune USR cu PLUS, astfel încât noua forță politică să devină al doilea cel mai important partid din țară, după PNL.

„Trebuie făcută mai repede această fuziune. Electoratul este bulversat în momentul acesta. Două partide, două programe politice, doi lideri. E dificil să contăm ca a treia forță politică după cum au arătat ultimele alegeri, ca alianță. Dacă va fi un singur partid eu cred că vom conta mai mult și vom fi în primii doi”, a spus Radu Rey la Subiectul Zilei de la News Bucovina.

Întrebat dacă el crede că noua forță politică ar putea deveni prima, el a apreciat că va putea depăși PSD, dar nu și PNL.

„Nu cred că putem depăși PNL, dar cred că PSD poate fi bătut”, a spus Radu Rey.

El a precizat că fuziunea nu se va face până la alegeri și că acum cele două formațiuni din alianța USR-PLUS selectează candidații pentru alegeri.

„Candidații se selectează intern după o procedură foarte riguroasă și ieșim împreună cu candidații desemnați”, a spus Rey.

El a menționat că USR-PLUS se pregătește și pentru alegerile locale și pentru cele parlamentare.

„Sperăm ca președintele să-și ducă promisiunea pentru alegeri anticipate”, a spus Rey.

El a mai afirmat că Alianța USR-PLUS e pregătită pentru guvernare și a menționat că după demierea Guvernului Ludovic Orban în urma moțiunii de cenzură era evident că noua propunere de prim ministru va fi tot Ludovic Orban.

„E mare păcat că Ludovic Orban nu a făcut tot ceea ce trebuie pentru alegeri locale în două tururi. E o mare problemă pentru că nu se validează toți primarii de o majoritate. Foarte mulți primari ajung cu scoruri foarte mici din perspectiva asta”, a spus Radu Rey.


Intră acum și în grupul de