Parc științific și tehnologic la Siret cu fonduri europene. Gheorghe Flutur anunță că proiectul este realizat de Primăria Siret în cooperare cu CJ Suceava și USV: Este un proiect care contribuie la dezvoltarea economică a zonei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, sâmbătă, că în Parcul Industrial din Siret urmează să fie înființat un parc științific și tehnologic în urma unui proiect cu finanțare europeană.

„Încă o veste bună pentru județul Suceava. A intrat în linie dreaptă pentru finanțare proiectul pentru înființarea Parcului științific și tehnologic din cadrul Parcului Industrial Siret aflat în apropierea graniței cu Ucraina. Finanțarea, în valoare de 4 milioane de euro, va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 1”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a menționat că obiectivul este realizat în parteneriat încheiat între orașul Siret, Consiliul Județean Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Potrivit acestuia, în cadrul proiectului se va realiza o construcție în care va funcționa un Centru de inovare și instruire, un modul IT și un modul specific activității de fabricație și teste de laborator pentru componente industriale.

Președintele Flutur a arătat că obiectivul Parcului științific și tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din județul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potențialului novativ și tehnico-științific al cercetătorilor și studenților din USV, atragerea de fonduri și companii, inclusiv companii străine, pentru activități în cadrul parcului.

Domeniile de interes ale proiectului cu finanțare europeană vizează Tehnologia Informației și Comunicației (TIC), Bioeconomie, Mediu, Eco-nano-tehnologii, Sănătate și Turism, având cercetări în domeniul recuperării medicale, balneo-fizio-kineto-terapie, nutriție, dar și soluții TIC pentru Turism.

„Este lăudabilă inițiativa primarului Adrian Popoiu de la Siret pe care noi am apreciat-o, motiv pentru care CJ Suceava a pus umărul pentru un parteneriat în vederea realizării acestui parc științific și tehnologic”, a spus Flutur.

El a arătat că este un proiect care contribuie la dezvoltarea economică a zonei, un proiect de soluții moderne adaptate la noile cerințe de cercetare științifică și inovație în concordanță cu Pactul Verde al Comisiei Europene.

„De altfel, Siretul devine, treptat, un pol de dezvoltare și spun asta pentru că, recent, s-au pus bazele funcționării învățământului tehnic de tip dual pe modelul Kronestadt. Aici se formează tineri și se dotează corespunzător, cu fonduri europene, unitatea școlară de profil din Siret cu alte două milioane de euro. Dacă avem în vedere și proiectul privind realizarea Muzeului minorităților din Bucovina, tot cu fonduri europene, putem spune că Siretul folosește inteligent și curajos banii europeni. De aceea primarul Popoiu merită toate aprecierile noastre”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de