Bilanțul Poliției Suceava al primelor zece zile din luna februarie: Peste 1.900 de amenzi aplicate, majoritatea la regimul rutier și peste 160 de permise reținute


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava anunță că în perioada 01-10 februarie, polițiștii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Potrivit IPJ Suceava, în această perioadă nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor.

În perioada menționată, polițiștii au intervenit la 462 de evenimente, 339 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Astfel, au fost constatate 240 infracțiuni, dintre care 45 la regimul siguranței rutiere, două fapte de natură economică și 192 de infracțiuni de altă natură.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic nouă autospeciale radar.

Prin urmare, în cele zece zile au fost reținute 164 de permise de conducere (10 pentru alcool, 62 pentru viteză excesivă și 92 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi retrase 54 de certificate de înmatriculare.

Comunicatul IPJ Suceava arată că acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Totodată, au fost aplicate 1940 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1738) au fost aplicate la regimul rutier, 118 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  84 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 943.830 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 117.470 lei.

Pe lângă asta, au fost depistate trei persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive faţă de cinci persoane.

“Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică,” mai menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de