Dinu Zară (USR): Viitorul primar al Sucevei în 2020 va fi USR-PLUS. La europarlamentare am fost la o sută de voturi în urma PNL, iar la locale vom depăși PNL// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Candidatul desemnat de USR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava în cadrul Alianței USR-PLUS, fostul jurnalist Dinu Zară, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este convins că în urma alegerilor locale din vara acestui an candidatul USR-PLUS la funcția de primar al Sucevei va câștiga alegerile.

El a evitat să spună dacă va fi el candidatul pentru funcția de primar al acestei alianțe, arătând că USR organizează alegeri interne prin vot absolut secret pentru desemnarea candidaților apreciind că acest mod va fi preluat în viitor și de celelalte partide politice.

Zară consideră că membri PNL și PSD privesc la USR și vor dori și ei același sistem democratic de desemnare a candidaților, estimând că USR va determina o democratizare a vieții politice din România și că celelalte partide vor trebui să se inspire și să adopte din Statutul de organizare al USR

El a arătat că deși pare că în USR membrii se ceartă arată că USR este un partid viu în care sunt dezbateri, iar toate partidele din România vor ajunge nu într-un timp foarte îndepărtat la acest obiectiv.

„Dacă s-ar merge pe alegeri interne în PNL, Ion Lungu nu ar mai fi candidatul partidului la funcția de primar”, a spus Zară.

El crede că în urma alegerilor locale USR Suceava va fi în prezent și în  CJ Suceava după cum USR Suceava va fi în CL Suceava și va fi în toate consiliile locale din municipiile și orașele din județul Suceava.

Candidatul USR-PLUS va fi viitorul primar al municipiului Suceava în 2020”, a spus Zară.

El a evitat să spună dacă se va înscrie în competiția internă a partidului pentru a fi desemnat candidat.

La Suceava obiectivul nostru este să dăm cel mai bun candidat, iar candidatul USR-PLUS va câștiga funcția de primar al municipiului Suceava”, a spus Zară.

El a amintit că la alegerile europarlamentare USR a fost la o sută de voturi diferență de PNL.

„La locale îi depășim și USR va câștiga funcția de primar al municipiului Suceava”, a spus Zară.

El și-a exprimat opinia că oamenii asociază și asimilează din ce în ce mai mult PSD cu PNL ca două partide vechi din România, ca două partide care se manifestă la fel.

Dinu Zară crede că oamenii s-au săturat de festivaluri și nu mai înghit retorica cu macarale, telegondole și Drumul Talienilor, lucruri care nu se vor face niciodată.

El a arătat că oamenii nu sunt mulțumiți de modul actual de administrare și a dat ca exemplu lipsa sincronizării semafoarelor din municipiul Suceava arătând că studiul de trafic a fost făcut ca să iasă așa cum și-a dorit cel care l-a comandat, fără să fie studii făcute de specialiști.

Dinu Zară a mai spus că în județ PNL va obține un scor bun  și nu va putea face majoritate fără consilierii județeni USR-PLUS.

El crede că este mai ușor de învins în alegeri Ion Lungu decât Gheorghe Flutur.

E mai ușor de bătut Ion Lungu cu siguranță. În Suceava e mai ușor de bătut Ion Lungu. Patru mandate. De la momentul 2008 când a câștigat cu 74 la sută, în 2020 când nu știu dacă va face diferența de 26 la sută”, a spus Dinu Zară.

Întrebat dacă există posibilitatea unui candidat unic anti-Ion Lungu, așa cum a propus liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, Dinu Zară a arătat că natural nu poate exista niciun fel de alianță între USR și PSD.

El a explicat însă că în Suceava pericolul nu este reprezentat de PSD, ci de PNL.

„În Suceava, pericolul imediat este PNL prin Ion Lungu. Noi încercăm să propunem oamenilor o persoană care să pună capăt acestei epoci Ion Lungu și să dăm un nou primarul, un altfel de primar al municipiului Suceava”, a spus Zară.

Reprezentantul USR a spus că nu exclude posibilitatea desemnării unui candidat unic împotriva lui Ion Lungu în alegerile locale din acest an, printr-o modalitate care să excludă o eventuală alianță cu PSD.


Intră acum și în grupul de