Busturile lui Franz Cavaler des Loges și Alexandru Ioan Cuza vor fi instalate în acest an în Suceava. Ion Lungu: Noi, în 24 ianuarie, nu prea avem unde depune coroane

Primăria municipiului Suceava intenționează să instaleze în acest an două statui în oraș, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a spus că cele două statui sunt deja incluse în bugetul Primăriei.

Primarul a menționat că prima statuie, cea a lui Franz Cavaler des Loges,  va fi amplasată în fața sediului Primăriei după ce aceasta va fi reabilitată.

Lungu a spus că Franz Cavaler des Loges a fost primarul care a transformat Suceava din târg în oraș și a adus energie, apa și celelalte utilități.

Primarul a mai arătat că cea de-a doua statuie va fi instalată în baza unei solicitări a Asociației Cadrelor Militare în Retragere sau în Rezervă, fiind vorba de o statuie pentru Alexandru Ioan Cuza.

„Mi se pare corect. Noi, în 24 ianuarie, nu prea avem unde pune coroane”, a spus primarul.

El a arătat că încă nu a fost stabilit amplasamentul pentru statuia lui Alexandru Ioan Cuza, dar a spus că va fi  în zona unei alei din parc unde să fie și o piațetă ca să se poată depune coroane.

Primarul a spus că  e vorba de busturi de aceleași dimensiuni precum cel al lui Iancu Flondor, realizate de același artist plastic și care vor costa câte 15.000 de euro fiecare.