Busturile lui Franz Cavaler des Loges și Alexandru Ioan Cuza vor fi instalate în acest an în Suceava. Ion Lungu: Noi, în 24 ianuarie, nu prea avem unde depune coroane


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Suceava intenționează să instaleze în acest an două statui în oraș, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a spus că cele două statui sunt deja incluse în bugetul Primăriei.

Primarul a menționat că prima statuie, cea a lui Franz Cavaler des Loges,  va fi amplasată în fața sediului Primăriei după ce aceasta va fi reabilitată.

Lungu a spus că Franz Cavaler des Loges a fost primarul care a transformat Suceava din târg în oraș și a adus energie, apa și celelalte utilități.

Primarul a mai arătat că cea de-a doua statuie va fi instalată în baza unei solicitări a Asociației Cadrelor Militare în Retragere sau în Rezervă, fiind vorba de o statuie pentru Alexandru Ioan Cuza.

„Mi se pare corect. Noi, în 24 ianuarie, nu prea avem unde pune coroane”, a spus primarul.

El a arătat că încă nu a fost stabilit amplasamentul pentru statuia lui Alexandru Ioan Cuza, dar a spus că va fi  în zona unei alei din parc unde să fie și o piațetă ca să se poată depune coroane.

Primarul a spus că  e vorba de busturi de aceleași dimensiuni precum cel al lui Iancu Flondor, realizate de același artist plastic și care vor costa câte 15.000 de euro fiecare.


Intră acum și în grupul de