Ion Lungu, după periplul pe la mai multe ministere: Licitația pentru autobuzele electrice de la Ministerul Dezvoltării nu e finalizată, Ministerul Mediului nu știe dacă poate transfera parcul Șipote la Primărie și nu e stabilit cine poate aviza licitația de soft pentru e-ticketing la TPL


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, după ce a fost pe la mai multe ministere pentru a rezolva probleme ale administrației locale sucevene că există încă unele probleme care nu țin de municipalitatea suceveană.

El a arătat că încă nu este finalizată evaluarea la licitația organizată de Ministerul Dezvoltării încă din 14 august 2019, a spus primarul Ion Lungu care a arătat că sunt cinci loturi pentru cinci orașe din țară și că va mai dura până când va fi finalizată, cel mai optimist termen fiind luna aprilie.

Primarul a spus, în schimb, că într-o săptămână se va finaliza raportul pentru evaluarea ofertelor de la licitația pentru 30 de autobuze electrice organizată de Primăria Suceava și care ar urma să fie livrate în termen de șase luni.

Tot la Ministerul Dezvoltării s-a discutat și despre proiectul Sălii Polivalente din Suceava unde licitația pentru desemnarea firmei care o va executa ar putea fi organizată în luna septembrie.

În ceea ce privește transferul Parcului Șipote și a Păduricii Zamca la municipalitatea suceveană Ministerul Mediului are  o problemă dacă un guvern demis poate emite o hotărâre de guvern privind un transfer de patrimoniu.

El a spus că toate actele sunt în regulă, dar că a apărut această situație și că se va cere opinia Ministerului Justiției.

Primarul a mai declarat că pentru organizarea licitației pentru softul de e-ticketing și dispeceratele societății de transport public local Suceava în cadrul proiectului cu finanțare europeană e nevoie de un aviz al Ministerului Comunicațiilor, dar că acest minister nu mai există și este inclus în Ministerul Transporturilor.

„Totul este în ordine, dar nu are cine da o decizie. Am o promisiune că într-o săptămână se vor regla lucrurile”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de