Fostul șef al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ioan Nicușor Todiruț, achitat definitiv în dosarul achiziției clădirii Poliției Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Fostul șef al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ioan Nicușor Todiruț, a fost achitat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Suceava care a respins apelul DNA față de decizia din mai 2018 a Tribunalului Suceava prin care acesta și încă două persoane au fost acuzate de fapte asimilate faptelor de corupție într-un dosar privind achiziţia clădirii în care ar fi trebuit să funcţioneze Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Minuta instanței: „Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi de partea civilă Ministerul Afacerilor Interne – prin Direcţia Generală Juridică împotriva sentinţei penale nr. 112 din 04.05.2018 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosar nr. 83/39/2014* Obligă partea civilă apelantă Ministerul Afacerilor Interne – prin Direcţia Generală Juridică să plătească statului 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului, inclusiv onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu, în cuantum de 360 de lei fiecare, pentru inculpaţii intimaţi Todiruţ Ioan Nicuşor, Licurici Gheorghe şi Teodorovici Alexa Dumitru ce vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19 februarie 2020”.

Potrivit anchetatorilor, actele de vânzare-cumpărare ale clădirii în care ar fi trebuit să funcționeze Poliția Câmpulung Moldovenesc au fost definitivate în cursul anului 2006, iar Ministerul Afacerilor Interne a plătit 2,6 milioane de lei. Ei arătau că acea clădire era în stare de degradare şi deşi șeful Poliției Județene Suceava nu putea cere pentru reparaţii de la minister mai mult de 60% din valoarea totală de achiziţiei, el a solicitat suma de trei milioane de lei, bani care nu au fost alocați, iar clădirea s-a degradat.

De menționat că în clădirea achiziționată de MAI a stat în chirie, aproape patru ani, firma Geomold deși înţelegerea iniţială a fost de închiriere până la începutul lui 2007, iar anchetatorii au calculat că Geomold ar fi trebuit să plătească IPJ Suceava aproximativ 380.000 de lei, sumă neachitată.


Intră acum și în grupul de