Conducerea Blue Air analizează transferul operațiunilor de pe Aeroportul Bacău pe Aeroportul Suceava în perioada în care pista aeroportului băcăuan va fi modernizată. Gheorghe Flutur: Ar urma să avem avem zilnic circa 2500 de pasageri și 12 curse externe în plus


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, după discuții cu conducerea Blue Air că se are în vedere transferul operațiunilor de pe Aeroportul Bacău pe Aeroportul Suceava în perioada august-septembrie când pista aeroportului din Bacău va fi modernizată.

Flutur a spus că a avut discuții cu conducerea companiei Blue Air, iar directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, cu conducerea operațională a companiei.

El a arătat că în luna august și prima jumătate a lunii septembrie compania Blue Air ar urma să opereze pe Aeroportul Suceava cursele care nu mai pot fi operate pe Bacău în condițiile în care se vor efectua lucări la pistă.

„Vor face o analiză, dar au în vedere Suceava”, a spus președintele Flutur.

El a spus că și autoritățile sucevene au făcut o analiză din care a reieșit că vor fi  12 curse pe zi, iar în acest interval vor fi procesați circa 60.000 de pasageri, fiind vorba de curse externe spre diferite destinații între care Bruxelles, Barcelona, Birmingham sau Atena.

„De principiu, m-am consultat cu conducerea Aeroportului Suceava și suntem de acord și onorați”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a menționat că până atunci se vor finaliza și lucrările la Terminalul 2 care dublează capacitatea actuală de procesare a pasagerilor.

Președintele Flutur a spus că joi va fi făcută o ședință tehnică cu constructorii și cu echipa tehnică de la aeroportul Suceava și că se va  face o simulare a noii diagrame cu 2500 de pasageri pe zi în acea perioadă.

„Vom lua în calcul și traficul rutier, dar și în ceea ce priveșete parcările”, a spus președintele Flutur.

El a menționat că Blue Air urmează să pună în circulația și autobuze pe ruta Bacău-Suceava pentru transferul pasagerilor.

„Discuția a mers mai departe și am sugerat companiei ca,  în afară de varianta temporară din această vară, să opereze și curse permanente de la Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de