Judeţul Suceava, codaş la amenajarea depozitelor ecologice de deşeuri


Intră acum și în grupul de

Şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat joi că judeţul Suceava va intra în sfârşit în linie dreaptă cu proiectul integrat de gestionare a deşeurilor, în perioada imediat următoare Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bacău urmând a elibera acordul de mediu aferent studiului de impact. El a arătat că la sfârşitul lunii august este aşteaptă finalizarea proiectului tehnic, se vor aproba indicatorii tehnico-economici, cu valoarea estimată a investiţiei, după care va urma licitaţia de desemnare a executantului primei platforme ecologice de la Moara.
„Vrem să scurtăm cât mai mult perioada în care primăriile din judeţ sunt nevoite să-şi ducă deşeurile în altă parte. Dacă se doreşte un judeţ turistic, Suceava trebuie să-şi facă ordine şi la capitolul deşeuri, ceea ce înseamnă un pas înspre civilizaţie”, a subliniat Flutur.

El a mai precizat că în condiţiile în care în primul an de la preluarea mandatului la şefia CJ Suceava a trebuit să recupereze timpul pierdut în legislatura anterioară, judeţul Suceava este codaş la demersurile pentru amenajarea depozitelor ecologice de deşeuri, comparativ cu alte judeţe vecine precum Iaşi, Bacău şi Neamţ, care, prin programe PHARE, şi-au stabilit la timp strategia în domeniu.

În judeţul Suceava urmează să se înfiinţeze două depozite ecologice la Moara şi Pojorîta.


Intră acum și în grupul de