Ilie Niţă trece la PNL, la o zi după ce a fost dat afară din PRM pentru că vroia şefia organizaţiei judeţene


Intră acum și în grupul de

Proaspătul preşedinte ales al organizaţiei municipale Suceava a PRM, omul de afaceri Ilie Niţă, a trecut la PNL, asta la o zi după ce liderul judeţean al PRM, Gheorghe Acatrinei, l-a exclus din partid pe motiv de lipsă de activitate.

Niţă, care a candidat din partea PRM la funcţia de primar al Sucevei şi a obţinut suficiente voturi, a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale a PRM pe data de 23 iulie, când a avut loc Conferinţa de Dare de Seamă şi Alegeri, ocazie cu care a fost desemnat şi un Birou Municipal Permanent. Ilie Niţă a fost singura propunere pentru funcţia de preşedinte şi ales în unanimitate de voturi, de faţă fiind chiar preşedintele organizaţiei judeţene, Gheorghe Acatrinei.

Interesant este faptul că în procesul verbal al şedinţei, semnat în final de Acatrinei, nu se pomeneşte nimic de vreo lipsă de activitate a lui Niţă sau de alte probleme în organizaţiei.

Pe 28 iulie, Ilie Niţă anunţă oficial organizaţia judeţeană că doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte la nivel judeţean stârnind mânia liderului în funcţie (de câteva mandate bune în care rezultatele la alegeri au fost din ce în ce mai slabe) Gheorghe Acatrinei. Acesta decide schimbarea lui Niţă din funcţie, motivul invocat, de altfel suficient de penibil, fiind lipsa de activitate, şi asta în condiţiile în care cu câteva zile mai devreme l-a susţiut pe acesta la şefia organizaţiei municipale.

Acatrinei a „şters pe jos” cu Niţă într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri la sediul PRM, uitând însă să spună că de fapt singura problemă era dorinţa lui Niţă de a prelua şefia organizaţiei judeţene. Şi pentru că Ilie Niţă chiar avea şanse să îl bată pe Acatrinei, acesta din urmă a decis că e momentul să îl dea afară din partid. Pur şi simplu.


Intră acum și în grupul de